Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани гражданите на детски празник „Всички в парка“, който ще се проведе на 24.10.2020 г. (събота) от 12:00 часа в парк „Рибница“. Очаква Ви богата програма, включваща изпълнения на фолклорен ансамбъл „Дилянка“, забавни игри с клоуни и жонгльор, томбола с награди. Мероприятието ще се проведе на открито при спазване на всички необходими противоепидемични мерки. Входът е свободен! Заповядайте!

Курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец раздадоха днес в двора на църквата, носеща името на българския светец, от администрацията на район „Северен”. Храната бе осветена от енорийски свещеник Христо Батинков за стотиците миряни, дошли да почетат празника. Кметът на района Стоян Алексиев поздрави присъстващите и раздаде в купички за еднократна употреба пилешки курбан на над 300 души. „Пожелавам Ви здраве и по-светли дни, изпълнени с вяра и надежда”, обърна се към гражданите Стоян Алексиев. На 19 октомври Православната църква отбелязва празника на Свети Иван Рилски Чудотворец –небесен закрилник и покровител на българския народ. Той е един от най-известните български светци, лечители, основател на Рилския манастир и патрон на българските лекари.

Kметът на район „Северен” Стоян Алексиев кани всички миряни на 19.10.2020 г. (понеделник) от 11:00 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”, където ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Заповядайте!
Млада майка подаде сигнал до районното кметство в „Северен” за извършен вандалски акт на територията на района. От изпратените снимки на електронната поща и от публикацията на гражданката в социалната мрежа фейсбук става ясно, че е счупена чешмичката за питейна вода в парк „Надежда”. Дамата изразява своето възмущение от хулиганския акт над съоръжението. Счупена е и част от пързалката на откритата наскоро детска площадка на бул. „България” пред „Луксор”. Снимката е направила друга гражданка, живееща в близост до въпросното място. „Сигнализирах на служителите на Трето РУ-Пловдив, с които работим в пълен синхрон. Вече са предприети действия по откриване на въпросните извършители. Не можем да останем безучастни, когато новите и хубави неща, които сме направили, се рушат по един грозен и безобразен начин. Благодаря на всички жители на „Северен”, които проявяват будна съвест и не остават безразлични към подобен род прояви. Нека да продължават да подават сигнали до районното кметство, както и на тел. 112, когато станат свидетели на такива неприятни гледки”, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 270

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!