Най-големите възпитаници на ДГ „Бреза“ днес проведоха интересен еко урок под ръководството на Виктория Гецова, регионален мениджър на Екоколект АД, поканена специално за заниманието. Гостуването не беше случайно - в детското заведение отдавна работят по темата за екологичния начин на живот, за разумното ползване на природните ресурси и опазването на богатствата, които земята дава на своите обитатели. Ето защо г-жа Гецова бе чакана с нетърпение за началото на творческата работилница за екологично образование.

Гост на урока бе инж.Ральо Ралев с част от своя кметски екип, а вече отдавна е известно, че всички те от няколко години са инициатори на еко начинание с висок обществен отзвук. Със своята последователност кметът на район „Северен“ доказва, че със събирането и на най-ненужните на пръв поглед отпадъчни продукти, като пластмасови капачки, могат да се правят добрини за хората и да се опазва природата. В приветствието си към гостите директорът на детското заведение г-жа Нели Димитрова отбеляза, че и в „Бреза“ деца и родители не са безразлични към тази кметска инициатива и на специално отделено място във филиала се събират пластмасови капачки, за да се подпомогне доброто дело на кмета.

Ето защо на днешния еко урок и за малките стопани на градината, и за техните гости беше интересно да научат нови неща за разумното ползване на отпадъчните материали, както и да участват в занимателната еко викторина. Разбира се, най-правилни отговори дадоха децата от подготвителна група, които се надпреварваха да покажат колко много неща вече са научили за разделното събиране на отпадъчните материали. Най-много емоции предизвика работата с материали за оцветяване и за създаване на фигурки. За своето старание и търпение всички деца получиха подаръци, изработени от еко материали.

Заниманието получи високата оценка на присъстващите заради добрата идея и чудесната реализация от г-жа Гецова, благодарение на което малките стопани на „Бреза“ научиха новости за разделното събиране на отпадъци и преживяха много положителни емоции. 

Понеделник, 27 Ноември 2017 08:11

Разсад

Започва раздаването на разсад в район “Северен”. Всички граждани, които са подали заявка в районната администрация и искат да озеленят и облагородят градинките и площите около жилищата си, могат да получат съответната храстовидна растителност утре, 28 ноември /вторник/ в районната администрация с адрес: бул. “Цар Борис III Обединител” № 22А от 11.00 ч. до 13.00 ч. Ще бъдат раздадени 2200 бр. храсти.

Днес се проведе втората есенна залесителна акция от поредицата, организирани от администрацията на район „Северен“, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

        Един чинар, една рустифина, 3 бр. блатни кипариса, 3 бр. черни бора и две източни туи се засадиха в междублоковото пространство на бул. „България“ № 224/230, около детската площадка. В акцията се включиха и граждани, живущи в съседните блокове.

        Следващата седмица ще продължи инициативата по залесяване в район „Северен“. С цел превръщане на района в зелена градска среда, през есенната кампания ще бъдат засяти 6000 бр. храсти от вида лигуструм, симфорикарпус, ружа и рози. Територията на „Северен“ ще е облагородена и с 200 бр. широколистни дръвчета от вида чинар, липа, кестен, рустифина и др., и 50 бр. иглолистни дръвчета от вида бор, ела, кипарис и туя.

Първа залесителна акция за есенния сезон проведе днес администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Предстоят още няколко такива акции в следващите дни до края на месеца.

В еко инициативата взеха участие и дечица от ДГ “Бреза”, които придобиха основни умения и знания в засаждането и отглеждането на растенията.

100 броя храсти от вида лигуструм, 5 бр. широколистни дървета от вида еводия и 8 бр. туи се посадиха на площадката за безопасност на движението на ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови”. Засаждането на дърветата се извърши със съдействието на ОП „Градини и паркове” в предварително изкопани гнезда.

Днешното мероприятие е част от поредицата залесителни акции на територията на Район “Северен”, чрез които градът продължава да добива все по-приветлив, зелен и естетичен вид – коментира Ралев. Утре продължаваме със залесяването, този път в градинката на бул. “България” № 230.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 174

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!