Администрацията на район „Северен“ с кмет г-н Стоян Алексиев кани гражданите на 06.12.2019 г. (петък) от 9:30 часа в двора на църквата „Св. Иван Рилски”. По случай празника на Св. Николай, архиеп. Мирликийски, Чудотворец (Никулден) ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие на миряните.
Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев даде старт на залесителна акция в зелената площ, намираща на бул. „Дунав“ с номера 176-178. Мястото бе облагородено с 5 бр. липи и 2 композиции по 3 бр. иглолисти храсти от вида туя . Инициативата е съвместна на районното кметство и ОП „Градини и паркове“. В мероприятието се включи и заместничката му Лариса Кътова. „Желанието ми е да виждам района все по-зелен и красив“, каза Стоян Алексиев. По желание на живеещите в квартала е изградена пешеходна алея. Тя е с обща дължина 100 м. и е изградена от нови вибропресовани тротоарни плочи с размер 30/30/6 см. Монтирани са 4 нови пейки, поставени са 2 кошчета. Старите пейки са преместени и освежени в ярки цветове. „ С изграждането на пътеката хората ще преминават спокойно, а в обособения нов кът ще има къде да отдъхнат“, добави кметът на „Северен“. След залесителната акция Стоян Алексиев и Лариса Кътова направиха инспекция на дейностите в парк „Красива България“. Монтирането на беседката върви към своя край. Предстои и ново облагородяване в парка. Предвидени още са няколко акции по засаждане на фиданки на различни места до края на годината, съобщиха от администрацията на района. Кметът на „Северен“ обяви още, че за удобство на велосипедистите отскоро са монтирани 2 велостойки в района-пред входа на пощенската станция на ул. „Иван Рилски“ 7 и на ул. „Благовест“ 2А.
На 4 декември, сряда, от 18:00 часа от североизточната страна на колелото на панаира официално ще бъдат запалени светлините на коледната елха в „Северен“. Кметът на района Стоян Алексиев кани гражданите да се присъединят към празника. За доброто настроение на публиката ще има празнична програма, включваща песни, танци и томбола с много награди.
Стартира раздаването на хранителни продукти от първа необходимост от 3 декември 2019 г. в „Северен“. Това съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Инициативата е на Агенцията за социално подпомагане в партньорство с Българския червен кръст (БЧК). Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания – с целева помощ за отопление; с месечни помощи за отглеждане на деца до навършване на една година; с еднократна помощ за ученици, записани в първи клас; с месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане; с еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция на деца в риск. В основната целева група са включени още: лица и семейства, пострадали от бедствия и аварии и подпомогнати с еднократна помощ и лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, имащи лични доходи до линията на бедност (до 348 лв.), които получават месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания. В пакета, който ще получи всеки нуждаещ се, са включени общо близо 25 кг от 16 вида хранителни продукти от първа необходимост –брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул консерва, домати белени консерва, зелен грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, говежди кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, консерва риба, зрял фасул, леща и олио. Пунктът за раздаване на хранителни продукти в район „Северен“ е на адрес: подблоковото пространство на бул. „България“ № 180-190 с работно време от 09:00 до 13:00 часа в периода от 03.12.2019 г. до 28.02.2020 г.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 242

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!