За децата в ДГ „Славей“ февруари започва с откриването на реновиран физкултурен салон – дълго чакана придобивка, която вече радва малчуганите, техните учители и родители. Ремонтът се осъществи след настояване на кмета на района инж. Ральо Ралев за отпускане на целеви средства от общинския бюджет в размер на 12 300 лв., за да бъде отстранен проблемът с проникваща вода и влага в сградата. За по-малко от месец, това обясни директорът на градината Любка Биволарска, изцяло бе подновен физкултурният салон, както и външната прилежаща част на площадката до него – най-компрометирани от проникващата влага. Премахнати са старите плочи на външната площадка и е направена хидроизолация в основата на стените с цел да не прониква вода в сградата. Инж.Ральо Ралев, който бе заедно с екипа си сред гостите на откриването, подчерта, че ремонтните дейности са били наложителни, за да се осигури сигурност, добра хигиена, удобство и естетическа среда за малките възпитаници на „Славей“. Шпакловка и полагане на мрежа по стените, грундиране, боядисване, нова дограма, освежени радиатори, нови плочи за външната площадка – това са част от основните дейности, конкретизира кметът, които преобразуват физкултурния салон в истинско царство за спортни игри и за занимания на децата с дейности над държавните образователни изисквания. Точно това демонстрираха щастливите малки славейчета пред многобройните гости, дошли на откриването: играха футбол, рецитираха и пяха, рисуваха и гордо показваха какво са измайсторили. Веднага след традиционното разрязване на лентата присъстващите на събитието родители се присъединиха към благодарностите, които директорът Любка Биволарска и децата отправиха към инж.Ралев и целия му екип за съдействието и впечатляващият краен резултат.

Среща с живущите на ул.”Победа” №62-72 и ул.”Стоян Заимов”№16 проведе кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев в 18.00 часа снощи. Основните теми, които гражданите обсъдиха с кмета на района бяха по новоизградения паркинг за 82 автомобила по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив с площ от 2000 кв.м. – за обособяване на вход-изход със знаци, за да се избегне паркирането на автомобили на това място; да се постави нов знак, че ще бъдат репатрирани автомобилите, които паркират извън обособените места; предстои втора процедура за отдаване под наем на всички паркоместа; да бъдат поставени пътни ивици с цел предовратяване на качване на автомобили по тротоарната настилка и зелените площи. Живущите благодариха за новоизграденото осветление на паркинга и поискаха от инж.Ралев да бъде изградено допълнително осветление на изхода на паркинга, за още по-добра осветеност, както и по-чести проверки от служителите на ОП „Общинска охрана”, които да следят за неправомерно паркирани автомобили на тротоарната настилка пред заведенията и в зелените площи. Отправени бяха и искания за подрязване на клоните на дърветата на входовете на блока на ул.”Победа” №62-72, което пък трябва да се изпълни от ОП „Градини и паркове”. Живущите в обновената многофамилна жилищна сграда по Национална програма за енергийна ефективност се похвалиха на кмета на район „Северен” за ефекта от 4-5 градуса по-висока температура от преди санирането. Те напомниха на инж.Ралев за срещата им от преди 2 години, когато лично той е присъствал на общите им събрания и ги е убеждавал да се включат в програмата. „Срещите с граждани са изключително важни за нас. Прекият контакт е най-важен за успешното функциониране на всяка администрация” – сподели инж.Ралев.

Понеделник, 21 Януари 2019 07:06

Бабин Ден

Денят на родилната помощ – Бабинден отбелязаха днес в пенсионерски клуб „Надежда” в кв.”Гагарин” на район „Северен”. В препълнената зала бе проведен обичаят най-младата баба Васка Коджебашева да полее с вода за ритуално измиване на ръцете най-възрастната баба - Кипра Иванова. Празникът на възрастните дами уважиха заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова и секретарят на района Десислава Йорданова. Те изненадаха всяка от присъстващите 55 баби с подарък от кърпа и сапун. Празникът продължи с много настроение и пожелания за здраве, още внуци и правнуци за всички присъстващи. След тържеството в пенсионерския клуб дамите от ръководството на район „Северен” посетиха и поздравиха още 20 празнуващи баби от района, които всяка година се събират, за да отбележат подобаващо най-хубавия празник - Бабинден. Всяка от тях също получи подарък и пожелание за здраве, внуци и берекет.

Вторник, 15 Януари 2019 07:05

Ремонтни дейности

Ремонтни дейности стартираха в ДГ „Славей”, находяща се на ул.”Полковник Сава Муткуров” №40 с директор Любка Биволарска – съобщиха от администрацията на район „Северен” с кмет инж.Ральо Ралев.

         Ремонтът обхваща цялостно обновяване на физкултурния салон, както и външната прилежаща част на площадката до салона, а  стартирането му бе неотложно и наложително, поради силно компрометираното му състояние .

         Ремонтните дейности включват премахване на мазилката, цялостна шпакловка с полагане на мрежа по стените, грундиране и цялостно боядисване на стените и таваните, пребоядисване на всички съществуващи радиатори.

         Ремонта на външната част обхваща премахване на старите мозаечни плочи, доставка и полагане на армирана циментова замазка и хидроизолация в основата и стените с цел да не прониква вода и влага в помещението, след което ще бъдат положени нови тротоарни плочи.

         Освен това ще бъде решен и проблемът с правилното отводняване на външната площадка.

         Спешният ремонт се осъществява след констатация на служители на район „Северен”  и по молба на инж. Ралев – кмет на района за отпускане на допълнително финансиране на целеви средства в размер на 12 300 лв.от община Пловдив.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 216

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!