По повод третата годишнина от обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 в пловдивския Район “Северен” се проведе кампания за облагородяване на участък от града – река Марица. Инициативата е на фондация “Пловдив 2019” и се осъществява благодарение на общинската администрация на Район “Северен”.
През изминалия уикенд, в района на бул. "Марица" № 51-57, заедно с доброволци бяха засадени 50 бр. билки и цветя от различни видове: розмарин, барбароса, алое, аспидистра, колеос - зелен и шарен, хиперикум, винка - зелена и блонди, и лигуструм, предоставени от ОП “Градини и паркове”. Боядисаха се 10 бр. пейки в района, както и детската площадка на бул. “Марица” № 53-57, включваща 3 бр. детски съоръжения, пързалка и 2 бр. люлки. Лично кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев се включи в кампанията заедно със служители от администрацията. При почистването на избрания терен се събраха 20 бр. чувала листопадна шума. От Регионален природонаучен музей Пловдив разказаха на децата защо реката е толкова специална за градското биоразнообразие.
Мероприятията не приключват до тук.
На 5 септември /вторник/, на същото място, от 17.00 до 22.00 ч., ще бъдат организирани редица забавления за гражданите. Планира се изработването на Вело зелен маршрут под формата на градска вело карта - празник с цялото семейство на велосипеди – от всички посоки на града, към сборния пункт на реката, където ще се организира пикник, подходящ за всички възрасти и със специално подготвени за деца занимания и изненади – игри на открито, еко работилници, следолед, захарен памук и хвърчила край реката. Всеки е добре дошъл с одеяло, настолни игри, федербал, домашна храна и напитки. След 21 ч. ще бъде прожектирано и кино на открито. Заедно с ПЛОВДИВ БЯГА ще се пробяга и най-дългата пешеходна улица в Европа от 19.00 ч.
Кметът на Район “Северен” инж. Р. Ралев благодари на всички граждани, които се включиха в инициативата по облагородяване на района около р. Марица и призовава отново всички да участват в забавленията за малки и големи на 5 септември.
Вход свободен за всички прояви.

 

Приключи обновяването на детските съоръжения на територията на Район “Северен”, извършено със съдействието на ОП ”Градини и паркове”. Подменени са стари и счупени седалки от детски люлки, като новопоставените са презназначени както за деца от 1-3 годишна възраст, така и за деца от 3-12 год. Новите люлки са поставени на детските площадки, намиращи се на следните адреси:
на ул.”Борба”№ 7 – 2 броя; на парк “Сърнена гора” - 2 броя; на бул.”Васил Априлов ”№ 109 – 2 броя; на бул.”Дунав”№ 2 – 2 броя; на ул.”Победа”№ 65 – 2 броя; на ул.”Вук Караджич” срещу Френската гимназия – 2 броя; на бул.”Дунав”№ 9 – 2 броя; на ул.”Достоевски” № 2 – 2 броя; на ул.”Милеви скали” до детска млечна кухня–2 броя; на бул.”Цар Борис III Обединител”№ 18 – 1 брой и в градинката на “Хитър Петър” - 2 броя.
Седалките за детските люлки са закупени със средства от бюджета на район”Северен”.

Петък, 25 Август 2017 12:18

Услуги за по-добър живот

Кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев и част от екипа по организация и управление на проект „Услуги за по-добър живот” днес се срещнаха с потребителката по програмата г-жа Веска Младенова, която е председател на УС на Сдружение за хора с увреждания „Надежда за достоен живот“. За да пътува до Дом за възрастни хора по работа, тя ще ползва специализираното транспортно средство по проекта. Г-жа Младенова се придвижва с инвалидна количка, поради което за нея от изключително значение е удобството, бързината и сигурността на движение в градска среда. В помощ на потребители като нея проектът има голямото предимство да осигурява удобен транспорт чрез специализиран бус, оборудван с необходимото, за да предоставя услуги на инвалиди и трудно движещи се възрастни потребители. Десетки са пътуванията, предприети от хора на различна възраст и с различни заболявания и страдания, които благодарение на тази услуга имат сигурността, че потребността им от придвижване е гарантирана, като са налице и всички мерки за безопасност. Инж. Ралев уточни, че само през летния сезон са извършени над 70 подобни пътувания в града, но и извън него до места, които са били пожелани от потребителите на проекта. По-възрастните от тях са поискали да посетят някои манастири като Бачковския и Араповския, а децата и юношите са били отведени до Шипка и Пампорово. Г-жа В.Младенова е пътувала с буса до Павел баня и до гр. Стара Загора за лечение и рехабилитация и призна пред кмета, че за нея е голямо облекчение да има такъв вид услуга. Тя изрази горещата си благодарност към кмета и всички от екипа по проекта за тяхното изключително внимание, отзивчивост и уважение към потребителите на проекта. На сбогуване инж. Р.Ралев и благодари за хубавите думи, гарантира, че винаги, когато има потребност от услугите на буса, те ще бъдат предоставяни. Двамата изразиха надежда, че проектът по схема „Независим живот“ ще има своето продължение, тъй като неговата социална значимост е доказана.

Завърши ремонтът на тротоара на ул."Васил Левски", в близост до пешеходния мост на р.Марица, съобщи кметът на район "Северен" инж.Ральо Ралев.
Изцяло обновена е тротоарната настилка в участъка от ул. ”Оборище” до ул.”Брезовска”, като са поставени нови вибропресовани тротоарни плочи с обща площ 532 кв.м. и 166 л.м. нови градински бордюри. Монтирани са ограничителни колчета, които да препятстват паркирането на МПС-та на новоположената тротоарна настилка.Разширен е джобът на контейнерите за изхвърляне на отпадъци и са оформени вази около съществуващите дървета.
От началото на 2017г. в район "Северен" са подновени над 2900 м? тротоарни настилки с нови вибропресовани плочи и бордюри.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 163

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!