Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев отбеляза големия християнски празник 21 ноември - Въведение Богородично с пенсионерите от клуб „Надежда”, намиращ се на ул. ”Гонда вода” №1. Както повеляват традициите на този ден, той и заместниците му Лариса Кътова и Калоян Георгиев бяха посрещнати с питка за здраве и берекет. На празнична софра гражданите споделяха своите спомени за почитането на Деня на християнското семейство. Разговаряха с кмета за вярата, за християнските ценности и добродетели. Стоян Алексиев подари икона с образа на Свети Мина - покровител на семейството на пенсионерите от „Надежда“, а от името на целия клуб получи ръчно изработена икона с лика на Света Богородица. „Благодарим на районното кметство за уважението, защото ние, възрастните хора се нуждаем от малко внимание“, каза председателят на пенсионерски клуб „Надежда“ Мария Жайгарова. „21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова нека посветим този ден именно на него”, обърна се към пенсионерите Стоян Алексиев. По стар български обичай хората от клуба извиха кръшно хоро, начело с кмета Стоян Алексиев. И си пожелаха да отбележат още много празници заедно.
Цветно тържество зарадва днес малки и големи в ДГ „Весела” в район „Северен”. Повод за инициативата е 21 ноември - Денят на християнското семейство. На тържеството присъстваха кметът на района г-н Стоян Алексиев, заместник-кметът Лариса Кътова и главният експерт „Образование и култура“ Нели Нончева. Във фоайето на детското заведение бе подредена тематична изложба, свързана с големия църковен празник Въведение Богородично. Деца и родители бяха подготвили апетитни погачи, питки и сладкиши, изработени с много майсторство и любов. Малчуганите от трета и четвърта група представиха програма, включваща танци, песни и музикални игри. „ДГ „Весела“ е градина с традиции, вече 43 години се грижи за най-веселите деца на Пловдив. Всички ние от голямото християнско семейство „Весела“ - деца, родители и служители, топло Ви прегръщаме с пожелание за здраве, топлина и уют“, поздрави гостите на събитието дългогодишният директор на учебното заведение Дора Пенкова. „Домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев. Самият той сподели, че като баща на три деца уважава много този светъл празник, който е олицетворение на сплотеността на семейството и домашното огнище.
По повод предстоящата национална среща на здравните медиатори в България, която ще се проведе в края на месеца, кметът на пловдивския район “Северен” Стоян Алексиев проведе работна среща със здравните медиатори, които практикуват в района. „Здравният медиатор е мост между уязвимите общности и здравните и социалните служби. Той се ползва с уважението и доверието и на хората от общността, и на институциите и притежава необходимите знания, умения и компетентност, за да върши своята високоотговорна работа. В България работят 130 здравни медиатори - в около 70 общини. Медиаторската професия е въведена в редица европейски страни. В Испания и Франция здравно-медиаторната програма има над двадесетгодишна история. Във Финландия медиаторите се наричат „интеркултурни посредници“, в Румъния и Молдова – „санитарни медиатори“, в Словакия – „здравни медиатори“, в Сърбия – „теренни здравни работници“ – така Никола Стефанов - здравен медиатор- описа накратко мисията на медиаторите. Учредители на мрежата са над деветдесет души - здравни медиатори, лекари - специалисти, общопрактикуващи лекари и медицински сестри, обучители на здравните медиатори, експерти и специалисти в областта на общественото здравеопазване, съмишленици и граждани, които подкрепят въвеждането на фигурата на здравния медиатор като част от системата на общественото здравеопазване у нас. На работната среща се очертаха основните приоритети, по които здравните медиатори ще продължават да работят в района: подобряване на качеството на здравните и социалните услуги; подпомагане на достъпа до здравни и социални услуги за всички, които са в неравностойно положение; повишаване на здравната култура на уязвимите групи; повишаване на капацитета и уменията на здравните медиатори и осъществяване на граждански инициативи и сътрудничество с държавни институции, местни и регионални власти.
Вторник, 19 Ноември 2019 12:30

Монтираха нови пейки в „Северен“

Нови пейки бяха монтирани в 3 парка в район „Северен“-„Красива България“, „Рибница“ и „Сърнена гора“. Общият брой на съоръженията е 9, разпределени по 3 във всеки парк. Те са изработени от дърво, лакирани с фиксиращ лак, устойчив на UV лъчи. Всяка от пейките е с облегалка от метална тръба с 8 броя летви. „Пейките са удобни и с хубав външен вид. Доволни сме от новите придобивки. От районното кметство винаги се съобразяват с нашите желания“, коментираха граждани. „Когато се разхождат в парковете, хората трябва да има къде да седнат и отдъхнат. Винаги се вслушваме в това, от което имат нужда“ каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Продължава облагородяването на парковете в района, като в парк „Красива България“ скоро предстои да бъде поставена беседка.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!