Нова площадка за разхождане на домашни любимци ще могат да използват от днес собствениците на кучета в район „Северен”.  Официално лентата преряза кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Площадката се намира на бул.”Марица” зад Гранд Хотел „Пловдив” и е с площ от 260 кв.м. Изградена е от здрави метални пана, като в основата си има  бетонов фундамент. Новата кучешка площадка се намира до съществуваща такава с площ от 300 кв.м., като районната администрация е предвидила в новата да се разхождат домашни любимци над 10 кг., а във вече съществуващата площадка домашни любимци до 10 кг.

            Пред двете площадки са поставени обозначителни табели за реда и правилата при използването им.

            Монтирани са три нови съоръжения за игра и обучения на домашните любимци:

-          Естакада за кучета  - това е рампа за катерене, която може да се използва от кучета от различни породи, възраст и размери.Подходяща е както за начинаещи, така и за кучета с по-напреднало ниво на обучение.

-          Тунел за кучета – това е препятствие, изработено от специално обработена масивна дървесина, издръжлива на външните атмосферни условия.

-          Препятствие за преминаване през обръч – за по-голяма издръжливост обръчът е метален, а препятствието изисква придобита увереност у домашния любимец.

За жителите и гостите на „Северен” , водещи домашните си любимци на площадките,  са изградени алеи от плочки, поставени са по два броя паркови пейки, както и кошчета за отпадъци.

Съществуващата площадка е ремонтирана, боядисани са оградните колове, пейките, кошчетата; оплочено е пространството до пейките.

„Надявам се собствениците на кучета с удоволствие да използват новата кучешка площадка, предстои реновиране и на останалите площадки в района, както и монтирането на съоръжения за кучетата на всяка от тях” – коментира инж.Ралев .

На първите ентусиасти, дошли да използват новата площадка бяха връчени подаръци и лакомства за любимците им,осигурени от спонсори.

„Предстои изграждане на видеонаблюдение  и на двете площадки” – допълни кметът на „Северен” инж.Ралев.

Националната мрежа на здравните медиатори е учреденa през 2007 гMрежата има национално покритие и е най-голямата организация в обществена полза в България, чиито членове ежедневно са на терен, в помощ на най-уязвимите групи от населението. Членовете на Мрежата са над 150 души – здравни медиатори, медицински специалисти, социолози, психолози, експерти в областта на интеграцията на етническите малцинства, общественици, обединени в една мисия – подобряване на достъпа и на качеството на здравните услуги за хората от уязвими общности.

В район ,,Северен” – Община Пловдив има назначени вече двама  здравни медиатори,  чиито основни задължения  включват:  подпомагане на достъпа до здравни и социални услуги на  всички, които са в неравностойно положение; повишаване на здравната култура на уязвимите групи;  повишаване на информираността по отношение на здравната система;  утвърждаване на европейски практики и подходи за улесняване на достъпа до здравни услуги за уязвимите групи;  осъществяване на граждански инициативи и сътрудничество с държавни институции, местни и регионални власти;   утвърждаване фигурата на здравния медиатор, както на местно и национално ниво, така и в международен план, като ключова фигура в интеграционните политики и др.

Тази седмица по линия на обменните посещения, в район ,,Северен” на работна среща беше Областният координатор на Националната мрежа Фани Иванова – съобщи инж. Ральо Ралев, кмет на района. Заедно с областния кооординатор здравните медиатори посетиха Агенцията по социално подпомагане, РЗИ, здравни заведения и други институции, с цел координиране на общите действия в посока здравна и социална превенция.

Събота, 18 Август 2018 08:26

Курбан за здраве

 Курбан за здраве и благополучие по повод  Успение на преп. Йоан Рилски Чудотворец  раздаде в двора на църквата „Св.Иван Рилски” днес администрацията на район „Северен”, община Пловдив с кмет инж.Ральо Ралев.

            Храната освети отец Христо след архиерейска света литургия, възглавена от архимандрид Арсений.

            Заместник-кметът  на район „Северен” Лариса Кътова поздрави присъстващите миряни от името на кмета на района инж.Ральо Ралев и от свое име с празника и лично раздаде от традиционния агнешки курбан на повече от 250 души.

            Гости на празника бяха множество миряни,жители на район „Северен”.

Петък, 17 Август 2018 08:24

Ремонт на чешмичката

Ремонт на чешмичката, находяща се на площад „Антон Чехов”, която бе разрушена от вандали извърши администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Питейното съоръжение се използва както от децата, играещи непосредствено в детската площадка, така и от възрастните хора, ползващи мястото за отдих .

В момента питейната фонтанка работи и може да се ползва по предназначение.

„Апелирам жителите на района да пазят общинското имущество и да сигнализират органите на реда при проява на агресия спрямо него!” – коментира кметът на „Северен” инж.Ральо Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 201

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!