Сряда, 04 Октомври 2017 12:51

Здравна среща

 В район „Северен“ се проведе работна среща с ръководствата на учебните заведения и д-р Боян Костов, Управител на „Център за кожно-венерически заболявания – Пловдив”. Кметът на района, инж. Ральо Ралев, насочи вниманието на присъстващите, че така се поставя началото на изпълнението на Решение № 191, взето с Протокол №10 от 08.06.2017 г. от ОбС – Пловдив. То обвързва просветните и здравните институции в града с Програма за превенция на сексуално предавани инфекции и ХИВ.

      Д-р Костов даде информация на присъстващите за тревожното увеличение на този тип заболявания, като наблегна на факта, че въпреки усилията на световната общественост броят на хората, живеещи с ХИВ, наброява над 36 млн., а 1,2 млн са починалите от свързаните със СПИН заболявания. Той обясни и това, че тревожно расте броят на заболяванията от сифилис и папилома-вирус инфекциите, като отбеляза, че лечението на някои от тях трае много дълго, понякога година, а и е изпитание за болния поради самата си същност. Ето защо всяко подценяване на опасността от болести, предавани по полов път, както и ширещото се незнание по тези въпроси сред младите, е източник на опасни за здравето и самочувствието последици. Педагозите конкретизираха опасностите и с факта, че не са малко случаите, когато младите безразсъдно експериментират в началото на сексуалната си активност, което е допълнителен съществен риск за здравето им. На срещата бяха разисквани конкретни въпроси от страна на учебните заведения за организацията на бъдещите разговори и презентации с учениците. Уточни се целесъобразното групиране на слушателите по възраст, така че да бъде осигурена възможно най-широка аудитория за бъдещите срещи  и превантивният ефект от тях да е очакваният.

 

 
Вторник, 03 Октомври 2017 11:37

Дарете кръв, подарете живот!

Акция по безвъзмездно кръводаряване под мотото "Дарете кръв, подарете живот!” се проведе в административната сграда на район "Северен" на бул. "Цар Борис III Обединител" № 22А.
Тя премина изключително успешно според екипа на Районен център за трансфузионна хематология - Пловдив. За 4 часа 7 човека, от които 4 мъже и 3 жени, дариха общо 3150 милилитра кръв.
Кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев подчерта, че с домакинството на тази акция, администрацията изразява своята съпричастност към благородната инициатива, която е символ на състрадание, милосърдие и човечност.

На основание Наредбата за осигуряване на обществения ред и във връзка със Заповед на Областния управител на Област Пловдив, относно недопускане на търговия с животни на нерегламентирани за целта места, Кмета на Район “Северен” инж. Ральо Ралев нареди да се извършат периодични проверки в кв. “Тодор Каблешков” , около Руския пазар”, КАТ и ул. “Напредък” относно търговията със селскостопански животни и птици и да се санкционират нарушителите.
През изминалия уикенд бе извършена първата акция. Комисия в състав от служители от отдел “Екология и чистота” към Район “Северен”, Пловдивски общински инспекторат, Трето РУ “Полиция” при ОД на МВР-Пловдив и ОП “Общинска охрана” състави 6 акта за незаконна търговия с птици (канарчета, папагали, синигери, щиглец и гълъби).
От администрацията на районното кметство предупреждават, че проверките ще продължават, ще се извършват периодично, с цел недопускане на търговия с жиявотни на нерегламентирани за целта места.

Приключиха ремонтните дейности в парк “Сърнена гора” в район “Северен”, находящ се зад жилищен блок на бул. „България“ № 99-113. Днес лично райкметът инж. Ральо Ралев преряза лентата на обновения парк.
През последните месеци се извърши възстановяване и доизграждане на поливната система в парка, ремонтиране и боядисване на пейките, както и на съществуващите 2 броя детски площадки.
Подменена е асфалтовата настилка на основните алеи в парка с обща площ от 1185 кв. м и е обособен и асфалтиран паркинг от 233 кв.м за около 15 паркоместа в съседство с парка.
Ремонтните дейности по асфалтирането на парковите алеи и паркинга възлизат на около 45 000 лв.
Предстои и изграждане на нова детска площадка в парка, съобразена с изискванията на Наредба № 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Сега жителите на квартала ще могат да се радват на едно по-приятно местенце за отдих и детски игри - коментира Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 167

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!