Започна преасфалтирането на ул. “Карловска” в пловдивския район “Северен” в частта си зад казино “Риц”. Райкметът инж. Ральо Ралев направи днес първа копка, с която даде старт на ремонтните дейности.

В този участък настилката на улицата никога не е била ремонтирана, което обяснява лошото й състояние.

Ремонтните дейности включват фрезоване, полагане и подсилване на основа на участъците, където това е необходимо, полагане на асфалт, както и изграждане на 10 паркоместа.

 

 
Петък, 16 Юни 2017 08:46

Нови 20 броя пейки

Нови 20 броя пейки са монтирани в пловдивския район „Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Съоръженията се поставят на места с оформени кътове за отдих, градинки, междублокови пространства, в близост до детски площадки. Също така и на места, на които е необходимо да бъдат подменени стари или повредени съоръжения за сядане. Адресите, на които са монтирани новите пейки са: бул.“България”  2,  104,  204; ул.“Ален мак”  42,  44; бул.“Дунав” 196; бул.“Марица” пред Първа инвестиционна банка; ул. ‘Йоан Екзарх”  16.

Същевременно продължава и поставянето на нови ребра на пейки, на които липсват такива или са в лошо състояние - изгнили, счупени.

„Винаги се съобразяваме с желанията на жителите на района и техните предложения, така че апелирам към тях да продължават да дават идеи за поставяне на нови пейки или ремонтиране на стари на тел. 032/901 165 - отдел „Екология” – Район “Северен”, или на електронната ни поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. “, коментира инж. Ралев.

Четвъртък, 15 Юни 2017 10:53

Твоят час

Във връзка с проект “Твоят час” по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж",първокласници от ОУ „Райна Княгиня“ в Район “Северен” - клуб “Млади краеведи”, посетиха днес районната общинска администрация с опознавателната цел: “Кой управлява нашия район?”. Те бяха сърдечно посрещнати от кмета инж. Ральо Ралев. Той им разказа за кметските отговорности, за мястото на местната власт в държавното управление и с готовност отговори на всички въпроси на учениците.

След срещата си с кмета децата се запознаха с дейността на общинската администрация. Те посетиха най-интересните за тях отдели – екология, незаконно строителство, човешки ресурси. Експертите от всички тези сектори разясниха на своите малки гости същността на работата в техните административни звена.Учениците имаха възможността да питат за всичко, което ги интересува.

Отдел "ГРАО" пък към Район "Северен" посрещна деца от втори клас от същото училище отново по проект "Твоят час" - клуб "Какъв искам да бъда аз". Там децата получиха удостоверенията си за раждане, като попълниха заявления и се запознаха с формирането на ЕГН.

Вторник, 13 Юни 2017 10:19

Отличени за заслуги

 На тържество, организирано дни преди края на учебната година от кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев, днес бяха отличени за заслугите им в просветното дело на Пловдив водещи педагози и млади учители, които са пример за прилагане на иновативни модели на работа. В заседателната зала на кметството бяха посрещнати Лиляна Янакиева от ОУ „Р.Княгиня”, Иванка Гогова от ОУ „Й.Йовков” и Антоанета Златанска от ДГ „Захарно петле” – и тримата, удостоени за 24 май с Почетна значка на Пловдив. Заедно с тях бяха и двама млади учители – Ивайло Димов от ОУ „Й.Йовков” и Мария Пенева от ДГ „Захарно петле”, на които Общината връчи грамоти и парични награди за празника на славянските първоучители.

    Инж.Р.Ралев изрази дълбокото си уважение пред труда и всеотдайността на отличените педагози, а в тяхно лице - на всички учители и ръководители на детски и учебни заведения, които гарантират успехите на просветните институции в района. Пред множеството той довери, че се е почувствал много горд на тържественото награждаване на петимата за 24 май и е решил на свой ред да отличи водещите педагози на район „Северен“. Кметът връчи грамоти на своите гости и възнагради труда им, с резултатите от които всички имат основание да се гордеят. Той изрази личната си признателност на присъстващите на тържеството директори – на Цветанка Лазарова - директор на ДГ „Захарно петле”, на Мария Гайдарова – директор на ОУ „Р.Княгиня” и на Таня Николова - директор на ОУ „Й.Йовков”. Вълнуващи думи за професията си споделиха гостите, за които жестът на кмета лично към тях и към цялата педагогическа общност бе възприет като признание пред трудната, но и много благодатна роля на българския учител. С особена радост бе оповестена и новината, че ОУ „Й.Йовков“ става обединено от есента, което ще даде възможност на екипа му да разгърне обучението до 10-ти клас през следващите няколко години. В очакване на края на учебната година инж.Р.Ралев заяви, че район „Северен” има вече доказателства за достиженията на своите ученици след НВО за ІV и VІІ клас, а всеки момент ще излязат и обобщените резултати от ДЗИ за 2017 г., в които, убеден е той, нашите училища отново ще бъдат сред най-силните в страната.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!