„Светъл Великден” – така деца, учители и родители на ДГ „Весела” в район „Северен” назоваха тържественото посрещане на най-големия християнски празник. Скъпи гости на тържеството бяха много родители и заместник-кметовете на района Лариса Кътова, д-р Красимир Асенов и Калоян Георгиев. Донка Щилянова, Началник на Отдел „Образование” на Община Пловдив и Озден Тахсин, главен експерт,  също се присъединиха към празничното множество. Директорът на детското заведение Тодорка Пенкова изрази удоволствието си да посрещне празничното множество, защото така всички се присъединяват към детското вълнение преди Великден.             Присъстващите станаха свидетели на много изненади, подготвени от децата, които отключиха сърцата за приповдигнати емоции и искрени усмивки. Сред раззеленения двор на градината най-напред „поздрави” новодошлите великденската върба, посадена от децата през 2015г, обсипана сега с шарени яйца. Малки стопани на детската градина, в народни носии, посрещнаха гостите с пита и с „добре дошли”, а после ги поведоха по „Улицата на занаятите”. Тук бяха подредени приказни пролетни пана и богата кулинарна изложба, плод на продължителната работа на деца, учители и родители. Засмени малки майстори на курабии, с големи бели шапки на главите, се погрижиха гостите да опитат от техните великденски сладости.

            Вътрешният двор на градината наподобяваше Капана фест: под букет от чадърчета малчуганите рисуваха с пръсти, шареха яйца, подготвяха изненади от естествени продукти, които се превръщаха в малки подаръчета. Върху голям цветен чадър художниците поставяха отпечатани своите майсторски ръчички. Поканиха гостите да нашарят свое великденско яйце с пожелание то да бъде най-силен борец на Великден. Песни и танци огласиха детската сцена, а на финала бели, зелени и червени балони полетяха към небето. На Великден всеки отваря сърцето си за доброто – обърна се към гостите директорът Т.Пенкова, за да съобщи, че служители и родители на ДГ „Весела” застават сплотени зад каузата”Светлина за ЛИЛИ”. Лариса Кътова благодари на всички в градината за този благороден жест, който е обща кауза на детските и учебни заведения в района, на цялата кметска администрация. Тя изрази убедеността си, че да учим децата си да бъдат отзивчиви и грижовни, е призвание на всеки родител и учител. С голямо вълнение тя се обърна към малките стопани на градината, за да им благодари за великолепния великденски празник и да пожелае на тях, на родителите и учителите им здраве и светли великденски дни.

 

Стартира изграждане на рампа и навес на разливната на ул.”Ян Хус” в „Северен”

„Стартира частичен ремонт за по-удобно и безопасно ползване на детската кухня на ул. „Ян Хус”№7 в „Северен”- съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев - там ще бъде изградена нова естакада за директен и по-лесен достъп до кухнята на всички майки с колички, които я ползват ежедневно. Също така за по-голямо удобство и комфорт на всички чакащи ще бъде монтиран олекотен дървен навес над входа на разливната. Настилката на паркинга пред пункта ще бъде изравнена и пренаредена.“

„От откриването на разливната през миналата година се стараем да удовлетворим всички желания на ползвателите й, като подобрим обстановката там. С този ремонт ще направим така, че всички, които ползват кухнята, освен да получават вкусна и здравословна храна да имат възможността спокойно и безопасно да изчакват“, допълни той.

Райкметът пое ангажимент до петнадесет дни да приключат всички ремонтни дейности.

Район “Северен” подобри своя рекорд по предадено еднократно количество пластмасови капачки. След като миналата година месец март предадоха 420 кг,  то сега, само за 3 месеца , благодарение на инициативността на пловдивчани,  районното кметство събраха рекордните 480 кг.

            С нарастваща масовост в района се осъществява инициативата за събиране на пластмасови капачки, средствата от преработването на които се влагат в общественозначими каузи. Отзивчивостта на хората в края на миналата година зарадва обитателите от Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към КСУ “Олга Скобелева”.

            Тази година кметът Ралев и Кирил Гаров – лицето на неправителствената организация “Here2Help”, решиха да насочат дарителския си жест към тригодишната Лилия Козарева, за която в момента тече кампания под надслов “Доброто Продължава”, организирана от ДГ “Дъга” към Район “Северен”. Лилия, която е едва на 3 години, страда от „ретинопатия на недоносеното” и след прекарани няколко оперативни интервенции продължава да се нуждае от специализирано лечение на зрението.

            “Нека помогнем на Лили да възстанови зрението си! Събраните средства от пластмасовите капачки  едва ли ще бъдат достатъчни, но с общи усилия, можем да помогнем на това невръстно детенце да има по-добро бъдеще!” – призовава инж. Ралев. “Благодаря и на г-н Гаров за това, че прие нашата кауза!”

            Към всички пловдивчани район „Северен” и ДГ „Дъга” отправят апел: „Помогни на Лили да има цветно детство” – IBANBG58 UNCR 7000 1523 1718 87

 

 

Неработещите електрически и електронни уреди гражданите могат да предават на 04-ти април 2016 г.(сряда)  от 09.00 до 13.00 часа на паркинга източно от бул.”България” №108, (южно от кметството на район „Северен”).

Жителите на района могат да предават в мобилния пункт следните излезли от употреба електрически и електронни уреди : печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси.

За лицата, които ще се включат в акцията, са предвидени  ваучери за покупка на подарък от голяма търговска верига за битова техника в гр.Пловдив.

Възрастни хора, хора, които нямат възможност да доставят на място своите уреди или нямат транспорт могат да дават своите заявки на тел.032/901 165 – отдел „Екология” на район „Северен” като посочат своето име, адрес, телефон и вида на излезлия от употреба уред, който желаят да предадат .

В срок до две седмици ще бъдат посетени на адрес и ненужните им уреди ще бъдат взети.

„Призовавам гражданите да се възползват от възможността, която им предоставяме и да изчистят домовете си от ненужните елекрически и елекронни уреди” – сподели кметът на района инж.Ралев.

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 183

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!