СУ „Никола Вапцаров” отбеляза своята 50-та годишнина с празнична програма в НЧ „Христо Ботев-1905”. В далечната 1969 г. в квартал „Гагарин” отваря врати 42-ро основно училище. Година след откриването си то получава името на големия български поет Никола Вапцаров.През годините става популярно с уникалността си при налагане на паралелки, които са единствени не само за града под тепетата, но и в страната. От 20 г. в училището се обучават ученици за професия „бижутер”, а през 2003 година се дипломират първите и единствени в България „ювелири”. 50-ият юбилей на училището бе отбелязан с богата програма, продължила близо час и половина. Концертът обедини бивши и настоящи ученици и учители, които представиха различни изпълнения-песни, танци, стихотворения и приветствия. „Пазейки традициите, ние изградихме нова училищна култура и собствено лице в публичното и образователно пространство на гр. Пловдив. Знаем своето място в живота, справяме се с трудностите и за него-живота- ще правим всичко, за да бъде по-добър и да не се боят нашите деца за утрешния ден“, заяви в тържественото си слово директорът на СУ „Никола Вапцаров” Елена Александрова. Специален гост на събитието беше кметът на район „Северен” Стоян Алексиев заедно със своите заместник-кметове Лариса Кътова и Калоян Георгиев. „Поздравявам всички ученици и учители по повод половинвековния юбилей на СУ „Никола Вапцаров“. Пожелавам Ви да следвате дългогодишните традиции на училището, да имате много творчески успехи и нови постижения, да бъдете горди и достойни последователи на своя патрон!“, обърна се към присъстващите в залата Стоян Алексиев. Той връчи почетен плакет на г-жа Елена Александрова по случай 50-тата годишнина на учебното заведение. Трима учители бяха удостоени с отличието „почетен Вапцаровец”: Ирина Гинева /преподавател по български език и литература/, Христина Франгова /дългогодишен преподавател по математика/ и Весела Божкова /в качеството й на ученик, учител, родител и дългогодишен секретар на Училищното настоятелство/.
Рибен курбан за над 300 човека раздадоха от администрацията на район „Северен“ в двора на църквата „Св. Иван Рилски“ по случай християнския празник Никулден. Храната бе осветена за здраве и благополучие от отец Лазар. Кметът на района Стоян Алексиев лично разсипа в купички от курбана на стотиците миряни и ги поздрави за празника. „Нека Св. Николай Чудотворец Ви дари със здраве и сили, да ви закриля от беди, да пази Вас и близките Ви“, обърна се към присъстващите кметът на „Северен“. Никулден е един от най-важните православни празници. Посветен е на Свети Николай Мирликийски, който се почита като покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. Смята се още за закрилник на семейството и рода, пазител на дома, имота и стоката.
Петък, 06 Декември 2019 14:19

Реновират паркинг в „Северен“

Със символична първа копка кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев даде старт на ремонтните дейности на паркинга на ул. „Достоевски“ 2-4А. Паркингът е общинска частна собственост и се простира на площ от 900 кв. м. Предвижда се той да разполага с капацитет от 25 паркоместа плюс 3, предвидени за хора в неравностойно положение. Стойността по реновиране на обекта възлиза на близо 33 000 лв., като средствата са отделени от общинския бюджет. Ремонтните дейности, които предстои да бъдат извършени, включват: премахване на старата асфалтова настилка, която в момента е силно компрометирана; полагане на нов асфалт; направа на нови вибропресовани бордюри и поставяне на хоризонтална маркировка. В мероприятието се включиха и заместник-кметовете на район „Северен“ Лариса Кътова и Калоян Георгиев. Паркингът ще бъде обособен по Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. При добри метеорологични условия се очаква обектът да бъде готов до края на годината.
Четвъртък, 05 Декември 2019 14:48

Грейна елхата в район „Северен“

Коледният дух завладя район „Северен“. Млади и стари, обединени от празнично настроение и приятни емоции, се събраха около елхата от североизточната страна на панаира, за да станат част от красиво предколедно тържество. Талантливите деца от ДГ „Космонавт“ зарадваха многобройната публика с прекрасните си изпълнения на песни за Рождество Христово. Възпитаниците на детското заведение с директор г-жа Слава Антова бяха със светещи червени шапчици като малки джуджета. Лично кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев направи обратно отброяване от 10 до 0 и последва запалване на светлините на коледното дърво. След което елхата грейна в пълния си блясък и наоколо всичко засия. „Наближават най-светлите християнски празници-Коледа и Нова Година.Те са свързани с домашния уют, семейната хармония и надеждата за по-добри дни.Времето, прекарано с нашите близки и любимите ни хора, е най-ценното.Пожелавам Новата 2020 г. да Ви донесе здраве, щастие, благоденствие и много успехи!”, обърна се към присъстващите Стоян Алексиев. За всички граждани бе организирана томбола с много награди. Имената на печелившите изтегли кметът на „Северен” и връчи на всеки победител в томболата тематични подаръци във връзка с предстоящите Коледно-новогодишни празници. В ролята на негови асистенти се изявиха заместниците му Лариса Кътова и Калоян Георгиев.Късметлия от публиката грабна голямата награда- смартфон. Специално за малчуганите имаше осигурени лакомства от кмета на района с пожелание Новата година да сбъдне всяка детска мечта. Кулминацията на събитието бяха 5-минутни фойерверки, които озариха небето на Пловдив. Последваха бурни аплодисменти, мигове на радост и много детски усмивки.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 242

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!