Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев присъства на коледното тържество на детска градина „Марица”. Инициативата „Повече светлина за твоята Коледа” е съвместна на Duracell България и детското заведение. Целта е децата да се научат да пазят околната среда, като в детската градина се предвижда обособяване на специално място за събиране на батерии от семействата на малчуганите от детската градина. Мероприятието бе в съчетание с традиционното пускане на коледната украса на сградата на детската градина. Тържеството протече с богата празнична програма от песни и танци, като участие взеха всичките 170 деца, възпитаници на ДГ „Марица”. „Пожелавам на всички здраве, топлина в семейството, хармония и светли празници”, каза директорът на детската градина Надежда Дервенска. „Коледа и Нова Година са най-големите християнски празници. Нека ги посрещнем, изпълнени с вяра и надежда, че 2020-та ще ни донесе повече здраве, късмет и сбъднати мечти”, приветства деца и родители Стоян Алексиев. Сред гостите на събитието бе заместник-кметът на район „Северен” Калоян Георгиев. Празничната програма завърши с традиционно българско хоро, на което се хванаха малки и големи.

Благотворителна акция за граждани от „Северен” проведе кметът на района г-н Стоян Алексиев съвместно с „Обединена млечна компания” ЕАД, в лицето на оперативния директор г-н Михалис Другас. Над 1000 броя плодово кисело мляко от марката „Верея”-с парченца вишна и с мюсли и шоколад и над 800 броя кисело мляко от марката „Верея Чудно” с 5% масленост бе раздадено на пенсионерите от трите пенсионерски клуба в района- ПК на ул.”Хан Телериг” №5, ПК „Герджика” на бул. ”Марица” №51 и ПК „Райна Княгиня” към НЧ „Георги Търнев 1900”. „Трябва да обръщаме по-често внимание на възрастните хора и да отделяме повече време за тях. Благотворителността в самата си същност е проява на доброта и човечност към хората около нас”, каза Стоян Алексиев. Пенсионерите благодариха на кмета на района и на общинското ръководство за жеста, направен преди големите християнски празници Коледа и Нова Година. В събитието се включи и заместник-кметът на район „Северен“ Лариса Кътова.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев чете приказки на ученици от НУ „Христо Ботев“. Той бе поканен да се включи в мероприятието от директора на учебното заведение Иван Пенев и заместник-директора Таня Дачева. Инициативата е във връзка с Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието в периода 09.12.-13.12.2019 г. в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Първо кметът на района посети учениците от 2„д“ с класен ръководител Таня Петкова, а след това-4„в“ с класен ръководител Даниела Ганева. Любознателните малчугани слушаха с голям интерес приказките, като на финала трябваше да отгатнат поуката, която носи всяка от тях. В Националната седмица на четенето взеха участие и заместник-кметовете на район „Северен“ Лариса Кътова и Калоян Георгиев. От ръководството на НУ „Христо Ботев“ благодариха на кмета и заместниците му за отзивчивостта и желанието, с което те се включиха в тази инициатива. „Създали сте прекрасна организация за отбелязване на Националната седмица на четенето с програма за всеки ден, в която са ангажирани родители, учители и деца във връзка с изпълнението на стратегията за възпитателната работа в училище“, обърна се към директора на учебното заведение Иван Пенев и заместник-директора Таня Дачева Стоян Алексиев. Кметът на „Северен“ остана впечатлен от красивата коледна украса, намираща се на коридора на училището. НУ „Христо Ботев“ е иновативно училище, което е спечелило проект „Вдъхновени от книгите“. В тази връзка децата са мотивирани с помощта на класните ръководители да обърнат специално внимание на книгата като източник на знания със следните акценти: четене с разбиране и повишаване грамотността на учениците.
СУ „Никола Вапцаров” отбеляза своята 50-та годишнина с празнична програма в НЧ „Христо Ботев-1905”. В далечната 1969 г. в квартал „Гагарин” отваря врати 42-ро основно училище. Година след откриването си то получава името на големия български поет Никола Вапцаров.През годините става популярно с уникалността си при налагане на паралелки, които са единствени не само за града под тепетата, но и в страната. От 20 г. в училището се обучават ученици за професия „бижутер”, а през 2003 година се дипломират първите и единствени в България „ювелири”. 50-ият юбилей на училището бе отбелязан с богата програма, продължила близо час и половина. Концертът обедини бивши и настоящи ученици и учители, които представиха различни изпълнения-песни, танци, стихотворения и приветствия. „Пазейки традициите, ние изградихме нова училищна култура и собствено лице в публичното и образователно пространство на гр. Пловдив. Знаем своето място в живота, справяме се с трудностите и за него-живота- ще правим всичко, за да бъде по-добър и да не се боят нашите деца за утрешния ден“, заяви в тържественото си слово директорът на СУ „Никола Вапцаров” Елена Александрова. Специален гост на събитието беше кметът на район „Северен” Стоян Алексиев заедно със своите заместник-кметове Лариса Кътова и Калоян Георгиев. „Поздравявам всички ученици и учители по повод половинвековния юбилей на СУ „Никола Вапцаров“. Пожелавам Ви да следвате дългогодишните традиции на училището, да имате много творчески успехи и нови постижения, да бъдете горди и достойни последователи на своя патрон!“, обърна се към присъстващите в залата Стоян Алексиев. Той връчи почетен плакет на г-жа Елена Александрова по случай 50-тата годишнина на учебното заведение. Трима учители бяха удостоени с отличието „почетен Вапцаровец”: Ирина Гинева /преподавател по български език и литература/, Христина Франгова /дългогодишен преподавател по математика/ и Весела Божкова /в качеството й на ученик, учител, родител и дългогодишен секретар на Училищното настоятелство/.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 243

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!