Започна ремонтът на тротоара на ул."Васил Левскив близост до пешеходния мост на р.Марица - съобщи кметът на район "Северен" инж.Ральо Ралев.

Ще се извърши подмяна на целия източен тротоар в участъка от ул."Оборище” в посока юг до ул. “Брезовска”.

Ремонтните дейности включват полагане на нови вибропресовани тротоарни плочи с обща площ 532 кв.м., както и  на 166 л.м. нови бордюри. Ще се извърши и ремонт на вазите около съществуващите дървета.

Същевременно тече и ремонтът на северения тротоар на ул. “Иван Рилски”, в участъка от ул. “Бързия” до ул. “Панагюрище”, където също изцяло ще бъде подменена настилката. Общата му площ възлиза на 353 кв м. Ще се изградят и няколко паркоместа.

Сряда, 28 Юни 2017 08:55

Тържествен водосвет

Кметът на Район “Северен” инж. Ральо Ралев откри днес с тържествен водосвет нова детска площадка в района, намираща се в  градинката на кръстовището на ул.“Брезовска” с ул.“Поп Манол”.

Детската площадка е с площ от 104 кв.м, изцяло съобразена с изискванията за безопасност.

Монтирани са 4 бр. съоръжения – 1 комбинирано съоръжение, двуместна люлка -махало, люлка “везна” и клатушка. Изграден е пясъчник с дървен борд,  поставени са пейки и ограда. Всички съоръжения са монтирани върху ударопоглъщаща настилка. В непосредствена близост до детската площадка е изградена и дървена беседка.

Добросъвестни родители пък от района, на добра воля, направиха от подръчни материали и с много въображение и старание мини цветен кът за радост на децата.

Официални гости на събитието бяха кметът на район “Южен” Борислав Инчев, общинските съветници - Гошо Къчков и Александър Радев, Директорът на ОП “Градини и паркове” Стоян Алексиев, техническия ръководител за район “Северен” от ОП “Чистота” Николай Георгиев.

Понеделник, 26 Юни 2017 08:53

„Твоят час”

  Районният кмет на „Северен” инж.Ральо Ралев тези дни е обсаден от ученици от различни възрасти - деца във ваканция, но участници в групи по интереси по проект „Твоят час”, насочени към опознаване на родния град и начините, по които функционира управлението му. Малките гости на кмета не използват приемното му време, за да разговарят с него, защото от своите учители знаят, че вратите на кметството винаги са широко отворени за учениците на „Северен”, а кметът ще им отдели и време, и внимание, за да изслуша и да отговори на въпросите им.

Поредната група посетители на кметската администрация дойде от СУ „П.Яворов” – 24-ма четвъртокласници искаха да научат какво е да си кмет, с какви проблеми се сблъсква кметският екип, кои са отговорностите и големите трудности в работата, как се решават. В разговора, продължил повече от час, любознателните интервюиращи научиха най-важното за район „Северен” – къде са неговите очертания на картата на Пловдив, колко са жителите му, кои са най-често обсъжданите проблеми. Гостите на кмета разбраха, че решаването им осигурява по-добрата  инфраструктура на района – подновени пътища и тротоари, нови паркоместа, повече детски и спортни площадки, красиво озеленяване и обезопасяване на местата за отдих. Учениците бяха впечатлени от огромната служебна поща, която кметът обработва ежедневно, от многобройните срещи, които провежда, от десетките места, които посещава, за да намира решение на всяка сложна ситуация. Те обаче искаха да научат повече и за човека Ральо Ралев – за мечтите му, за семейството, за начина, по който прекарва свободното си време, за това, като какъв иска да го запомнят гражданите на „Северен”. Искрените отговори на техния домакин ги накараха да разберат, че зад сполуките в управлението на района стои многочасов труд, че в работата си той най-високо цени екипността, без която в нито една сфера не може да има истински успех. Ето защо инж.Р. Ралев пожела на децата да се уважават и подкрепят, напомни им да четат много книги, на всяка цена да спортуват и да бъдат упорити, когато преследват мечтите си. Разговорът с гостите беше колкото полезен, толкова и емоционален, доказателство за което прозвуча в един от последните въпроси към кмета: „Кога ще дойдете отново в нашето училище?”

Петък, 23 Юни 2017 08:51

водоспасителна дейност

Комисия по водоспасителна дейност от район „Северен” направи проверка на съществуващите в района открити басейни – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Със заповед на Кмета се забранява къпането и плуването в р. Марица, а петчленна комисия изпълни своите задачи:

1.      Да задължат стопаните на водни площи да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места.

2.      Да организира провеждането на широка разяснителна дейност по профилактиката на водния травматизъм в района.

3.      Да организира провеждането на системен контрол по изпълнение на мероприятията.

В район „Северен” работят два открити басейна – Аква парк „Санкт Петербург” и плувен басейн „Русалка”. Комисията изготви констативни протоколи и установи, че липсват нарушения.

Констатирано бе, че обектите разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, имат обозначителна табела за температурните разлики, имат медицински пункт и спасител.

При аварийни ситуации или необходимост да се търси помощта на водно-спасителна служба /ВСС/ при Областния съвет на БЧК –Пловдив на тел.: 032/ 62 41 74; 032/ 62 71 63.

Гражданите могат спокойно да ползват откритите басейни на територията на район „Северен” през летния сезон.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!