Завърши ремонтът на северната част на тротоарната настилка на ул.”Оборище” в участъка от ул.”Абоба” до ул.”Ильо Войвода” – съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Настилката на упоменатия участък беше в изключително лошо състояние, с изпочупени плочки и пропадания, представляващи опасност за преминаващите пешеходци.

Положени са нови вибропресовани плочи с дебелина 6 см., а съществуващите бордюри са ремонтирани.

В момента се подменя тротоарната настилка на част от ул.”Брезовска”, като ремонтните дейности ще приключат през следващата седмица.

„Ремонтът на тротоарни настилки на територията на район „Северен” ще продължи до края на годината” – коментира инж.Ралев.

Продължава репатрирането на излезли от употреба МПС – та в район „Северен”.

Днес бяха облепени със стикер още автомобили, които ако в тримесечен срок не бъдат премахнати доброволно от собствениците им ще стартира принудителното им премахване.

Един автомобил е премахнат принудително, а останалите облепени до момента коли са преместени от собствениците им върху частни имоти.

„Надявам се до края на годината да изчистим района от излезли от употреба МПС-та, които заемат така необходимите за паркиране места – коментира инж.Ралев – нека гражданите да продължават с активността си да помагат на районната администрация като подават сигнали на тел. 032/901 165”

20 нови пейки се монтират в парк „Рибница” на район „Северен”

Пейките се монтират от ОП „Градини и паркове” по основните алеи на парка, където има постоянна сянка, за да могат да се използват рационално.

„Получихме множество сигнали от граждани, че пейките в парк „Рибница” са крайно недостатъчни през летния сезон, когато жителите на района са предимно навън и реагирахме незабавно”.

Освен пейките ще бъдат поставени допълнително и 8 бр.кошчета за смет, а работниците на общинското предприятие изграждат цветни фигури, които ще красят парка до късна есен.

Стартира изграждане на нова детска площадка на пл. „Чехов” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Площадката ще бъде изградена, съгласно изискванията на Наредба №1 от 12 януари 2009 год. на база одобрена проектна документация и разрешение за строеж.

Ще бъдат поставени четири броя детски съоръжения върху ударопоглъщаща настилка, декоративна ограда, пейки, кошчета за отпадъци и информационна табела.

Освен това се предвижда залесяване на терена с храсти и дървета.

<< Начало < Предишна 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Следваща > Край >>
Страница 325 от 359
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!