Действията от страна на районната администрация спрямо некоректните длъжници, наематели на общински жилища продължават.

През месец август в район „Северен” са освободени две общински жилища поради натрупани задължения за наем и консумативни разноски. Наемателите са предали имотите, след като са получили писма-покани за доброволно изпълнение и с тях са проведени разговори и определени срокове. Предприети са действия спрямо     най-големите длъжници в района, като след изтичане на срока за доброволно изпълнение, в случай, че не изплатят дължимата сума, ще се извършат  законосъобразни действия за прекратяване на вещно-правните отношения и изземване на общинските имоти.

Преасфалтираният участък на ул.”Петър Шилев” в район „Северен” бе официално открит днес – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Събитието уважиха Петър Зехтински – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика” Община Пловдив, Борислав Стаматов- заместник-кмет на район „Централен”, Людмил Русанов –заместник-кмет на район „Южен”, Николай Чунчуков – заместник-кмет на район „Източен”, Нонка Симеонова – заместник-кмет на район „Западен”, жители на кв.”Захарна фабрика” и служители на районната администрация.

Общата площ на преасфалтирания участък от улицата е 1400 кв.м.

Предстои преасфалтиране и на двете перпендикулярни пресечки на ул.”Петър Шилев” с №26 и №28.

През следващата седмица ще бъдат изградени два броя изкуствени напречни неравности, със съответната вертикална и хоризонтална маркировка, с цел осигуряване на безопасността на гражданите.

Лентата днес преряза кметът на района инж.Ральо Ралев със своите заместници Лариса Кътова и Красимир Асенов.

„Предстои да бъдат преасфалтирани ул.”Огражден”, в участъка от ул.”Милеви скали” до ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови”, ул.”Средна гора” и паркингът, находящ се северно от бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” № 22.” – коментира Ралев.

Четвъртък, 14 Август 2014 13:08

Нова беседка

В нова беседка от днес могат да отдъхват жителите на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Беседката се намира на ул.”Милеви скали” №4 в кв.”Гагарин”.

Изработена е от дървен материал, с масичка по средата и възможност за сядане до10 души.

На откриването на обекта днес присъстваха кметът на района инж.Ральо Ралев, заместниците му – Лариса Кътова и Красимир Асенов,  служители на районната администрация, както и много възрастни хора, дошли да благодарят за новото съоръжение.

Освен новата придобивка, теренът около нея също е облагороден,поставени са кошчета за отпадъци, изградена е пешеходна алея до беседката, а по молба на живущите са поставени и нови пейки.

От своя страна, Ралев почерпи с пита за новото съоръжение, като пожела на присъстващите да я пазят и ползват още дълго време.

 

С много настроение, музика, смях и игри днес се откри нова детска площадка на пл. „Антон Чехов” в район „Северен”, реализирана с помощта на ЛИДЛ България.

Площадката беше открита официално с водосвет. На събитието присъстваха домакините от районната администрация в лицето на кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместниците му – Лариса Кътова и Красимир Асенов, представител на ЛИДЛ България – г-жа Валентина Гънчевска, Началника на ІІІ РУП Пловдив – гл.инспектор Никола Симов, заместник-кметът на район Южен – Людмил Русанов, заместник-кметът на район „Централен” – Борислав Стаматов, заместник-директорът на ОП „Градини и Паркове” – Басет Иса, директорки на детски градини от район „Северен”, родители и деца.

Лентата за новата площадка преряза кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, съвместно с представителя на ЛИДЛ България г-жа Валентина Гънчевска.

Площадката е с площ 218 кв.м., с четири броя съоръжения, а малчуганите ще се радват на една приветлива и модерна среда, отговаряща на всички европейски изисквания за безопасност.

Освен новата детска площадка жителите на район „Северен” могат да видят как е облагороден целият пл.”Чехов” – възстановен е фонтанът, който не е работил години наред, облагородени са зелените площи, поставени са нови пейки, има и работеща чешмичка.

Кметът инж.Ралев изказа специални благодарности на фирмата-спонсор и съобщи, че до края на годината ще бъдат изградени още две нови детски площадки.

Организаторите предоставиха на децата и родителите им истински празник – след тържествения водосвет всички бяха зарадвани с безплатни ателиета, работилница за рисунки, аниматори, детска дискотека, подаръци и изненади.

<< Начало < Предишна 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Следваща > Край >>
Страница 323 от 359
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!