Четвъртък, 21 Февруари 2019 07:24

Общото събрание на етажната собственост

Кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев присъства на общото събрание на етажната собственост на ул. “Панагюрище” № 19-29. Основната цел на събирането бе току-що обновената многофамилна жилищна сграда по Национална програма за енергийна ефективност. Живущите изказаха огромно задоволство от санирането на блока им и крайния ефект от това – по-малко потребление на електроенергия. По техни думи разходите за електро и топлоенергия са паднали наполовина. Сега основните им искания към кмета бяха облагородяване на околоблоковото пространство – окастряне на дърветата наоколо, нови пейки, подмяна на счупени ребра и оформяне на градинки. Ралев пое ангажимента да удовлетвори исканията им.
Сряда, 20 Февруари 2019 07:22

Отчет на служителите от Трето РПУ

Отчет на служителите от Трето РПУ в район „Северен“ В присъствието на кмета на район „Северен“ – инж. Ральо Ралев, зам.-кмет д-р Красимир Асенов, секретаря на кметството Десислава Йорданова, началника на Трето РПУ – Пловдив Никола Симов, журналисти и граждани, служителите на група „Териториална полиция“ при сектор „Охранителна полиция“ – Трето РПУ – Пловдив, отчетоха своята дейност за изминалата 2018 г. Съгласно утвърдения план на сектор „Охранителна полиция“ и в съответствие с основните приоритети и произтичащите от тях задачи на МВР за 2018 г., работата на група „ТП“ се придържаше по сведените приоритети с изведени основни задачи: активна дейност на състава за недопускане, пресичане и разкриване на нарушения на обществения ред и сигурност; ефективна работа по противодействие на структуроопределящи престъпления-грабежи, измами на възрастни хора, кражби от домовете и МПС, наркоразпространение и др.; активна работа по наблюдение и обезпечаване на лица представляващи интерес, лица освободени от затвора, малолетни и непълнолетни, склонни към извършване на престъпления и т.н. За информация на обществеността, през 2018 г. на територията на район „Северен“ са регистрирани общо 85 ПТП, с един загинал и сто души ранени. Общият брой регистрирани престъпления е 705, от които криминалните са 630 бр. В сравнение с предхождащата години се наблюдава ръст от 50 бр. престъпления, а разкриваемостта се запазва на относително същите нива от 48,38% през 2017, на 46,6% през 2018 г.
Вторник, 19 Февруари 2019 09:58

Заедно със специалисти

Кметът на Район “Северен” – инж. Ральо Ралев, заедно със специалисти от районната администрация, ще присъства днес на общо събрание на живущите в блока на ул. “Панагюрище” № 19-29 по молба на самите тях. Гражданите ще имат възможността да споделят своето лично мнение за обновяването на жилищната им сграда по Национална програма за енергийна ефективност, както и да направят препоръки за облагородяване на микрорайона, който обитават. Общото събрание ще се състои днес, 19.02.2019 г. /вторник/ от 18 ч. пред входа на ул. “Панагюрище” № 19.

Понеделник, 18 Февруари 2019 09:57

Покана

Кметът на Район “Северен” приканва всички граждани на района, които имат желание, да заповядат утре, на 19.02.2019 г., от 14 ч. в сградата на кметството /с адрес бул. “Цар Борис III Обединител № 22А/ на среща на обществеността със служители на Трето РУ – Пловдив и администрацията на Район “Северен”. Ако желаете да се запознаете със състоянието на престъпността в района, състоянието на детската престъпност, превенция при разпространението на наркоманията през изтеклата 2018 г. и имате желание да подобрим обществения ред, актуални предложения как да опазим имуществото си и други въпроси от компетентността на Полицията, заповядайте на срещата в кметството.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 216

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!