В облагородяване на жилищен микрорайон ще се включи лично администрацията на район „Северен” в лицето на кмета на района инж.Ральо Ралев и екипът му в понеделник – 11.06.2018 г. от 10.00 часа сутринта.

Микрорайонът се намира между ул.”Йоан Екзарх” от №8 до №16 и ул.”Амбарица”. Целта на мероприятието е да се съхрани, поддържа и подобри екологичната градска среда между тези две улици и по този начин да се приближи към потребностите и изискванията на гражданите на микрорайона за по-хигиенична и по-благоприятна жизнена среда.

В посоченото междублоково пространство има над 75 големи дървета, далече е от интензивни улици и е затворен от блокове, което го прави един от най-екологичните микрорайони в „Северен”.

До момента през тази седмица са извършени следните действия по облагородяването му :

-          Тревните площи са окосени и почистени

-          Насипан е чист и обезпаразитен пясък в двата пясъчника

-          Монтирани са 3 броя нови кошчета за смет

-          Поставени са 2 нови паркови пейки, като общия брой на тези съоръжения към момента е 14 броя.

-          Сменени са ребрата на повредените пейки

Днес от детската площадка ще бъдат премахнати опасните съоръжения, седалките на люлките също ще бъдат подменени с чисто нови – една с кош за деца до 3 години и люлка със седалка за деца от 3 до 12 години. 

В понеделник служителите на районната администрация ще боядисат всички съоръжения в междублоковото пространство в пъстри цветове, за да придобие този микрорайон един нов и приятен облик за детски игри и комуникация между възрастните хора.

Инж.Ралев приканва гражданите на района, които имат желание и възможност да се включат в акцията по облагородяване.

 

 
 
 
Четвъртък, 07 Юни 2018 12:35

благотворителна инициатива

Район “Северен” отново с участие в поредна благотворителна инициатива. Широко популяризираната вече кампания по предаване и събиране на капачки в районната администрация, благодарение на инициативността на гражданите, ще подпомогне за сетен път още една кауза. Съвместно с неправителствената организация Here2Help, в лицето на Кирил Гаров, ще бъдат събирани капачки до края на месец юни и със средствата от тях, макар и частично, ще бъде подпомогната кампанията по събиране на средства за едно крайно нуждаещо се дете на име Станислав. Вчера лично инж. Ралев-кметът на Район “Северен” предаде 347 кг капачки наHere2Help.

Калдъръмената уличка пред бар „CraftЪ“ в „Капана“ ще се превърне в открита сцена, на която пловдивски музиканти ще подкрепят малкия Стаси и неговото бъдеще.

Седемгодишният Станислав Чонев  страда от тежка форма на Хидроцефалия, следствие от което лекарите откриват тумор в главата на детето и постоянни болки. Губи и зрението си. Станислав се ражда през 2011-та здрав и весел, но още в края на същата година здравето му се влошава, а от там тръгва и този неописуем, за семейството му, ад. В началото, лечението на детето е подпомагано от Фонда за лечение в чужбина, но след смяната на тогавашния директор, Фондът оттегля средствата си и семейство Чоневи остават сами в нищетата си.

Последната информация е, че преди два дни семейството заминава за Турция по спешност, където е и болницата, в която Стаси може да бъде опериран. Следващата операция е насрочена за 28-ми юни. В момента детето е главно на морфин, за да не изпитва болка и по-лесно да преживее времето до предстоящата манипулация.

Организаторите на благотворителния концерт Plovdiv Town вярват, че когато хората се обединят, могат да повдигнат планина. Музикалното събитие се организира от PlovdivTown, съвместно с бар „CraftЪ“ в подкрепа на доброволческа кампания „Да помогнем на Стаси да оздравее“

Затова на 13-ти юни, от 19:30 часа всички ще се съберем на калдъръмената уличка пред бар „CraftЪ“ в квартала на творческите индустрии и занаяти „Капана“, където ще се обединим от общата кауза, чрез открит концерт, в който ще вземат участие добре познати пловдивски музиканти от клубната и не само сцена, които ще ви представим съвсем скоро. Всички те ще застанат зад микрофона, за да подкрепят едно дете, което има нужда от нашата помощ, съпричастност и най-вече надежда, че светът, в който се е появил, все пак може да бъде едно приказно място.

Линк към събитието във Facebook, където ще може да следите допълнителна информация за изпълнителите, както и още подробности за концерта: https://www.facebook.com/events/444125739382106/

Затова Here2Help и кметът на Район “Северен” отправят апел към всички граждани: “Помогнете на Стаси, включете се в нашата инициатива, събирайте и ни предавайте пластмасови капачки, независимо от количеството им. Нека с общи усилия помогнем на една чиста невинна детска  душа.

Инж. Ралев и Кирил Гаров благодарят на всички граждани включили се до този момент в инициативата по събиране на капачки, защото чрез нея можем да станем съпричастни към различни благотворителни каузи.

Сряда, 06 Юни 2018 12:33

национална среща

По повод на предстоящата национална среща в гр. Пловдив на 14-15 юни на здравните медиатори към общини, социални работници към дирекции ,,Социално подпомагане” и Националната мрежа на здравните медиатори, кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев и неговият заместник д-р Красимир Асенов се срещнаха със здравни медиатори, които ще участват в националния форум. Целта на Програмата ,,Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулозата”, която е организатор на националната среща и която се реализира и финансира съгласно Рамковото споразумение за сътрудничество на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, и Министерството на здравеопазването, е да се насърчи устойчива обществена система, с качествена превенция, диагностика, грижи и лечение на туберкулозата. Основният фокус е да се установи ранна диагностика на случаите на заболяването сред ключовото население, с цел превенция на общото население. На срещата, която се проведе по инициатива на инж. Ралев в районната администрация, се дискутираха въпроси свързани с оптимизирането на дейността на здравните медиатори, практиките за профилактика на заболяванията, възможностите за съвместна работа с регионалните структури на Агенцията за социално подпомагане, здравните заведения в града и др.
Понеделник, 04 Юни 2018 15:14

Стартира монтирането на пейки

Стартира монтирането на пейки в район „Северен”, както и ремонтиране на нуждаещите се съоръжения – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

10 нови пейки вече са поставени на места по преценка на районната администрация, както и по желания на граждани, а стотици други са ремонтирани.

През следващата седмица предстои нова акция по поставяне на пейки, като поетапно ще бъдат монтирани общо 70 броя, а 550 броя ребра ще бъдат подменени на местата, където липсват или са счупени.

Приканваме жителите на района да бъдат по-активни и да конкретизират желаните от тях места за поставяне на нови съоръжения. Това могат да заявят на обявения телефон в районната администрация: 032/901-165 – отдел „Екология”.

Инж.Ралев апелира гражданите да опазват общинското имущество и да сигнализират при констатация на нарушения.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 191

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!