Сряда, 25 Октомври 2017 09:35

Фестивал на малките творци

  В периода от края на октомври до края на 2017 г. в район „Северен” ще бъде реализиран Фестивал на малките творци, който ще даде възможност за изява на  деца и ученици с интереси и способности в областта на театралните форми, танцуването и рисуването, създаването на текстове и изготвянето на мултимедийни продукти. Идеята започна да се разгръща най-напред в ДГ „Космонавт”, където днес отбелязаха двойно празнично събитие – четири години от откриване на втората сграда на градината, която приютява 90 деца от първа и подготвителна група. Заедно с това бе отбелязано реновирането на четири детски площадки в двора на градината, заслуга на фирма БИД Инженеринг ЕООД. За да бъде настроението на всички като на празник, малчуганите откриха събитието с мажоретен марш, след което най-големите деца, тези от подготвителна група, поднесоха чудесна изненада на гостите - пред кмета на района инж.Ральо Ралев, пред неговите заместник-кметове Кр.Асенов и К.Георгиев, пред развълнуваните деца от по-малките групи бе представена познатата на всички приказка „Дядо и ряпа”. Мизансценът бе измайсторен от обичливите ръце на учителите в детската градина, а директорът на детското заведение Слава Антова въведе зрителите със заразителна усмивка и с вълнуващи думи в тайнството на приказките. Невъзможно е да се опишат емоциите на малките актьори, които бяха забравили, че са на сцена, и дърпаха ли дърпаха инатливата ряпа. Още по-весело бе сред зрителите, които станаха свидетели на един неочакван, модерен прочит на приказката, който много се хареса и разсмиваше и малки, и големи по време на изпълнението. Китка от народни песни и танци украси празничния ден, кулминация на което постави трепетното изпълнение на „Аз съм българче” от очарователния Божидар Илиев. Директорът на детската градина поздрави прекрасните си възпитаници и техните сърцати учители и след като празничните фойерверки бяха запалени, разряза голямата торта с пожелания за здраве и щастливи мигове на всички малки творци в район „Северен”.

 

 

От администрацията на Район “Северен” напомнят, че и тази година Община Пловдив организира за гражданите Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата чрез Мобилен събирателен пункт. Съществуват битови отпадъци, в чийто състав, количество или свойства се намират вещества, които носят опасност на човека и природата и те са наричат опасни отпадъци. Ако не бъдат обезвредени могат сериозно да замърсят природата и да застрашат човешкото здраве.

За домакинствата в район “Северен” мобилният пункт ще се позиционира:

На 26.10.2017 г. от 13:45 до 16:30 часа на адрес: Район „Северен“, в близост до кръстовището на ул. „Победа” и ул. „Димитър Стамболов” – пред автогара „Север” и магазин „Лидъл”;

В мобилния пункт ще се събират следните отпадъци:

• живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи);

• лаково бояджийски материали (емулсии и лакови бои; политури и лакове; разтворители и разредители за боя; терпентин и др.),

• домакински препарати и химикали (почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви, пестициди и др.);

• мастила, замърсени опаковки и др.;

• маслени филтри, спирачни течности и антифриз;

• фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Акция за раздаване на храстовидна и дървесна растителност за залесяване на граждани организира администрацията на район „Северен”, съвместно с ОП „Градини и паркове”- съобщи кметът на района инж. Ралев.

Всеки, който желае да се възползва от възможността да разкраси мястото, където живее с храсти и дървета от вида лигуструм, симфорикарпус - бял и червен, форзиция и филаделфус,липа, ясен, чинар, явор и др. може да подаде заявление до 10.11.2017 г. в отдел „Екология” на район „Северен” с адрес: “Цар Борис III Обединител” 22А или на тел032/901 165.

По-късно всички граждани, заявили интерес, ще бъдат уведомени допълнително за деня и часа на раздаване на разсада, който ще получат пред сградата на районното кметство.

 „Изказвам благодарността си към директора на ОП „Градини и паркове” г-н Стоян Алексиев за съдействието и подкрепата му при осъществяването на подобни мероприятия” – допълникметът на район „Северен” инж. Ралев.

Започна втори етап от обновяването на детските съоръжения на територията на Район “Северен”, извършено със съдействието на ОП ”Градини и паркове”. През месец август тази година бяха подменени 21 бр. стари и счупени седалки на детски люлки, презназначени както за деца от 1-3 годишна възраст, така и за деца от 3-12 год. Сега ще бъдат поставени още 20 бр. седалки за люлки, които са закупени със средства от бюджета на Район ”Северен” и ще се поставят на детските площадки, намиращи се на следните адреси:
в парк “Рибница” – 1 бр.; бул.“Васил Априлов” № 107 – 2 броя; на бул.“Васил Априлов” в градинката до р-т “Хитър Петър” – 2 броя; бул.“България” №230 – 1 брой; бул.“България” №2 – 1 брой; бул.“България” пред читалище “Г. Търнев” – 1 брой; бул.“България” №184 в градинката – 2 броя; ул.“Ладога” в парка – 1 бр.; ул.“Петрохан” – 2 бр; в парка на ул. “Панагюрище” – 2 бр.; ул.”Мизия” - 2 броя; бул.“Дунав” №9 – 2 броя; ул.“Мануш войвода” №15 – 1 брой.
Всяка година изграждаме по 2-3 нови детски площадки, съобразени с Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Тъй като нямаме финансовата възможност да подменим всички стари съществуващи такива наведнъж, които са 64 на брой в Район “Северен”, се опитваме да ги възстановим, за да могат все пак да се използват от децата – коментира кметът Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 167

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!