В изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС се проведе поредната акция за облепяне на автомобили на територията на район "Северен".

Тази политика на районната администрация се провежда регулярно, като по този начин се постига естетизиране и почистване на района, както и в много случаи се освобождават неправомерно заети паркоместа.

Служители на район "Северен" със съдействието на III РУ Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране" и "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС).

В резултат са съставени 14 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

- бул. "България" № № 40/46/50

- бул. „България“ № 115

- ул. "Милеви скали"

- ул. "Найден Попстоянов"

- ул. „полк. Бонев“

- ул. „Райна Княгиня“

- ул. „Арабаконак“

- ул. „Достоевски“

- ул. „Ален мак“

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

От началото на годината на територията на район „Северен“ с предупредителен стикер са облепени 54 ИУМПС. В края на месец юли ще се проведе акция за репатриране на облепените автомобили, чиито собственици не са изпълнили предписанието за премахването им от общински терени или не са ги въвели в движение. 

Кметът на район „Северен“ инж. Ралев призовава гражданите да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на тел: 032 / 901 165.

 

В район „Северен“ започна подмяна и монтиране на нови дървени ребра  на  счупени градински пейки. До този момент са възстановени 300 бр. ребра на съществуващи градински пейки в междублоковите пространства, градинки, детски площадки, паркове и места със завишен човекопоток в района. Поставени са и допълнително 20 бр. кошчета за отпадъци.

Инж. Ральо Ралев – кмет на район „Северен“ призовава гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на нови кошчета и имат нужда от подмяна и ремонт на съществуващи градински пейки да се обадят на тел. 032/901 165 – отдел “Екология” към Район “Северен”.

Лятото пее, рисува, танцува в ДГ „Дъга” на район „Северен”

В двора на ДГ „Дъга” в район "Северен" красиво грее в синьо и сребърно подновеният през миналата година плувен басейн, когато бе поставено началото на летните празници около него. За второто издание на събитието директорът на детското заведение Дима Симеонова разказа, че стремежът и е да подпомага изявите на децата чрез непрекъснато обогатяване на материалната база. Ето защо от средствата на бюджета сега са закупени нови работни масички, столчета и чадърчета, за да могат сред зеленината на двора, децата да показват своите умения и весели лудории.

      Гости на празника „Лятото пее, рисува, танцува” бяха кметът на района инж. Ральо Ралев, неговият екип, много родители и близки на децата. Като скъп приятел на детската градина, като баща на две прекрасни деца и като човек на спорта, кметът бе поканен да открие надпреварите около басейна. Инж. Ралев поздрави децата и родителите, всеотдайните педагози, които бяха подготвили празничното събитие, след което бе даден старт на разнообразните игри и състезания около басейна. Под приятната сянка на новите чадъри, насядали около малките работни масички, децата рисуваха, декламираха и пяха, но нямаха търпение да настъпи моментът, когато ще цопнат в басейна за спортни надпревари с топки и пояси за плуване. Възторжените малчугани, които се надпреварваха да показват кой е най-умел в игрите „Улови рибките”, „Не изпускай топката”, „Уцели пояса”. Отборите „Раче” и „Рапанче”, „Медуза” и „Мидичка” при абсолютен ред участваха в надпреварите и се радваха от сърце на победителите. Като наблюдаваха закачките и неподправеното удоволствие на дечурлигата в басейна, на гостите също им се прииска да са участници в невероятното забавление, но трябваше да се задоволят единствено със снимки на щастливите мигове в двора на ДГ „Дъга”.

Сряда, 05 Юли 2017 08:07

Нов фитнес

Нов фитнес на открито е монтиран в кв.”Гагарин” на пловдивския район „Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Фитнесът се намира на бул. “България” № 2,4,6.

Мултифункционалната станция за тренировки предлага изключително разнообразие от упражнения с възможност за натоварване на всички мускулни групи.

На фитнес площадката има двоен и мултифункционален лост, халки, боксова круша, маймунска стълба, 45°стълба,хендстенд, успоредка, стойка за лицеви опори и набирания. На различните модули могат да тренират до 11 човекаедновременно. Изключително здравата конструкция е изградена от неръждаема стомана.

Средствата за изграждане на новия фитнес на открито са в размер на 12 240 лв.

Това е деветата по ред площадка за фитнес на открито, изградена в район „Северен”.

Поставена е чисто нова дървена ограда на детската площадка до спортното съоръжение.

До броени дни предстои да бъде открит и новоизградения паркинг в съседство на фитнеса, с обща  площ около 3.5 дка, който ще има около 150 нови места за паркиране.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!