Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев и заместничката му Лариса Кътова се включиха активно в залесителна акция в парк „Красива България“. Инициативата е съвместна на районното кметство и ОП „Градини и паркове“. Засадени бяха 6 широколистни дървета от вида чинар. След залесителната акция бе открита новата беседка в парка. До нея е поставен и кош за отпадъци. „Новата придобивка изглежда добре и е удобна. Хората от блоковете в близост до парка ще имат приятен кът за отдих в топлите сезони“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Беседката е петоъгълна в комплект с пейки и маса, висока е близо 3м. и е сертифицирана съгласно изискванията на ISO 9001:2008. За производството на конструктивните елементи е използвана подбрана и изсушена иглолистна дървесина, с необходимите характеристики, които съответстват на натоварванията при експлоатация на съоръжението. Всички детайли са двуслойно лакирани с лакове за външна употреба. Сглобките са направени от поцинкован, метален резбови обков. Покривът на беседката е изработен от дървена конструкция и е издръжлив на неблагоприятни метеорологични условия. Стойността на съоръжението е 2800 лв., като то е изградено изцяло по желание на живеещите в квартала.
Благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" откри днес кметът на район “Северен” Стоян Алексиев. Инициативата е традиционна, като се организира всяка година от кметството на района. Гости на районната администрация бяха възпитаници на Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” с директор Албена Банчева. Девойките от Преходно жилище представиха своите ръчно изработени картички, играчки, коледна украса и сувенири. Целта на базара е осигуряването на летен отдих за децата. „Коледа е онова време от годината, в което отваряме сърцата си и ставаме по-добри и по-човечни. Пожелавам здраве, щастие и светли празници на всички”, обърна се към децата и техните възпитатели Стоян Алексиев. Кметът на район „Северен” и всички служители се включиха в благородната кауза, като закупиха от коледните артикули.
Благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" организира кметът на район “Северен” Стоян Алексиев. Той кани всички граждани да се присъединят към каузата в навечерието на най-светлите християнски празници-Коледа и Нова Година. Масите на базара ще са на разположение утре -13.12.2019 г. от 10:00 часа в заседателната зала в сградата на районното кметство с адрес бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" № 22 А. Децата ще представят своите ръчно изработени картички, играчки, коледна украса и сувенири. „Този базар е традиционен, организира се всяка година от кметството на района. Надявам се повече граждани да отворят сърцата си за добри дела преди Коледа и да помогнат на децата в неравностойно положение“, призова кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.
Презентация на проект „Добри практики в подкрепа на социалното и емоционалното развитие на децата“ бе направена днес в ДГ „Дъга“. За първи път учебното заведение печели проект по „Еразъм +“, като финансирането е на стойност 25 700 евро. Срещата бе открита от Нели Нончева-главен експерт „Образование и култура“ в район „Северен“, която представи водещите проекти, по които ще работят детските градини, като се спря на: проектът по „Еразъм+“; „Утринна приказка“; „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ и „Монтесори педагогиката“. От презентацията на ДГ „Дъга“ стана ясно, че десет педагогически специалисти от учебното заведение са взели участие в образователната мобилност в частна детска градина „Уелс“ в град Кардиф. „Участието на учителите на детската градина в такъв мащабен проект по програма на ЕС ще бъде примерът, доказващ, че европейските измерения и интеркултурализацията подкрепят и осъвременяват визията на институция като нашата“, каза директорът на ДГ „Дъга“ Димитринка Симеонова. Тя добави още, че проектът предлага ефективни модели на социално и емоционално поведение, способстващ за благополучието на децата и техните семейства. „Всичко това значително ще повиши обществения интерес към програмите на ЕС и желанието за кандидатстване и възползване от възможностите, които дава членството в ЕС на всеки негов гражданин“, завърши презентацията си г-жа Симеонова. Целта на екипа на ДГ „Дъга“ е учителите да доказват, че чрез работата и постиженията си са част от Европейската общност. Специален гост на събитието бе кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев заедно със заместниците си Лариса Кътова и Калоян Георгиев. „Тази среща е от изключителна важност, за да покаже, че работата по проекти в детските градини е започнала активно. В следващите години очакванията ми са дейността да се разгърне още по-амбициозно и район „Северен“ да стане водещ в града“, каза Стоян Алексиев. На срещата присъстваха всички директори и главните учители на детските градини в района. Сред гостите бяха началник на отдел „Образование“ Община Пловдив Донка Щилянова и главен инспектор Даниела Николова.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 243

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!