В детските заведения на район „Северен” започва да се реализира поредица от професионални срещи, при които деца ще гостуват на деца и учители ще споделят своя опит със свои колеги.

            Началото поставиха днес ДГ „Космонавт” и ДГ „Славей”, които заедно отбелязаха 12 април – Ден на авиацията и космонавтиката и имен ден на малките домакини на събитието в ДГ „Космонавт”.

             Гости на това вълнуващо честване бяха много родители и учители, както и Лариса Кътова-заместник-кмет на района, Десислава Йорданова – секретар, и Нели Нончева - гл. експерт „Образование и култура”.

            Децата от ДГ „Славей” бяха облечени в специални костюми, сред които се открояваше космонавтът, заобиколен от звездни придружителки. Те рецитираха и пяха за красивата Земя, а директорът на градината Любка Биволарска поднесе специално нарисуваната за събитието картина с пожелания към всички деца да сбъднат своите мечти. Слава Антова-директор на ДГ „Космонавт”, благодари за красивия подарък, за прекрасния поздрав, за гостуването на славейчетата и добави, че сега стопаните от група „Щурче” на свой ред ще изненадат приятелите си. На фона на мултимедийно представяне на планетите, от което децата не откъсваха очи, малките оратори от ДГ „Космонавт” смаяха гостите си с много знания за устройството на вселената, за Слънцето и планетите, за полетите на космонавтите. Получили звездички от учителките си, всички деца изразиха гласно мечтите си: да имат здраве, да летят до небето, за докоснат звездите, да си имат сестричка, да има нови такива срещи. Г-жа Лариса Кътова  сподели своята мечта – да се сбъднат всички пожелания, изречени от  децата, а събития като преживяното този ден да станат еталон за всички детски градини в района. Вълнуващ финал на събитието постави изпращането на всички звездички желания в Космоса, което предизвика истинска екзалтация у децата. Десетки снимки уловиха миговете, когато щастливите палавници заедно пяха и танцуваха под звуците на любими песни.

Първа копка за изграждане на нова детска площадка в парк „Сърнена гора” на район „Северен” направи кмета на района инж.Ральо Ралев, съвместно с кмета на район „Централен” Георги Стаменов, кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев.

Паркът се намира в междублоковото пространство на улиците „Сърнена гора” №12,18 и „Златна панега” №12.

Детската площадка ще бъде изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1/2009г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Предвижда се монтаж на 5 на брой детски съоръжения за игра:

-          1. Детско комбинирано съоръжение с кула с покрив и кула без покрив, пързалка, различни нива за игра, балкони, стена за катерене, стълбище и многобройни занимателни елементи.

-          2. Къщичка с покрив, стени и прозорци за игри със сюжети и роли.

-          3. Люлка-„махало” с 2 бр. седалки – тип „кош” за деца до 3 год. И плоска за деца над 3 г.

-          4. Люлка – везна

-          5. Пружинна клатушка

Всички съоръжения ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка с площ от 117 кв.м. Цената за изграждане на новата детска площадката е 50 000 лв.

„ През 2017 година преасфалтирахме всички алеи в парка, изградихме нова поливна система, подменихме част от пейките, и сега като завършек на облагородяването на парковото пространство е изграждането на нова детска площадка, което се очаква да приключи до края на месеца” – коментира инж.Ралев.

Успешно премина акцията за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО), организирано днес от районната администрация в район „Северен” – сподели кметът на района инж.Ральо Ралев.

Неработещите електрически и електронни уреди гражданите предаваха от 09.00 до 13.00 часа на паркинга източно от бул.”България” №108, (южно от кметството на район „Северен”).

В мобилния пункт жителите на района най-често предаваха следните уреди: хладилници, монитори, телефонни апарати, ютии, тостери, телевизори, зарядни устройства и други, като 17 на брой домакинства се включиха активно и изчистиха домовете си от ненужните ел.уреди.

3 домакинства отправиха своите заявки на тел. 032/901 165 – отдел „Екология” на район „Северен”, посочвайки своето име, адрес, телефон и вида на излезлия от употреба уред. В срок до две седмици ще бъдат посетени на адрес и ненужните им уреди ще бъдат взети, като предварително ще бъде уговорен часа и датата на посещението.

„ Този вид мероприятия вече са традиционни за район „Северен”, и съм щастлив, че все повече хора се възползват от услугата, като по този начин се грижим за една по-чиста околна среда” – коментира инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 183

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!