Три училища в район „Северен“ спечелиха проекти по пилотната подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“. В СУ „Христо Г. Данов“ ще се направи нова спортна площадка, която ще представлява комбинирано игрище за футбол и хандбал със съвременна настилка-изкуствена трева. Тя ще бъде обособена като отделна част от двора и ще разполага с 4-метрова ограда, която да гарантира сигурността и безопасността на преминаващите. Освен това ще бъде облагороден и дворът, на входа на училището, където има нарушаване на зелената система. Ще бъде оформен и детски кът, като той ще бъде пригоден за обучение на учениците на открито. В ПГХТТ ще се положи нова бетонова настилка на откритата спортна площадка в двора на училището. Ремонт на старата не е правен повече от 30 г. В момента площадката не е в добро състояние, като е нарушена нейната цялост и не е подходяща за провеждане на спортни дейности на открито. В НУ „Христо Ботев“ ще се подмени компрометираната настилка на спортната площадка, която разполага с футболно и баскетболно игрище. Изкуствената трева на футболното игрище е силно наранена на 7-8 места, протрита е, има дупки и се нуждае от спешен ремонт. Тя е опасна за децата, които могат да се спънат и се контузят. Предстои частична подмяна именно на проблемните участъци. „Приветствам желанието, упоритостта и предприемчивостта на директорите на училищата в „Северен“. Благодаря им затова, че полагат огромни усилия техните възпитаници да спортуват в една по-добра среда“, каза кметът на района Стоян Алексиев. Пилотната подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“ е част от „Общинска образователна програма за периода 2020-2022 г“. Новото тази година е, че Община Пловдив е заделила 400 000 лева от бюджета за подобряване облика на спортните площадки и дворните пространства в общинските училища, което ще способства за ефективно учене и развитие на спорта в и извън учебния процес.

От края на миналата година администрацията на район „Северен“ започна масово да описва всички незаконни постройки, ситуирани в района. След надлежно съставените констативни протоколи и актове, се изготвиха и заповедите за премахване, които се връчиха на съответните нарушители. „Превантивната работа на отдела по строителен контрол към районната администрация и доброто взаимодействие с различните институции, ангажирани с проблема – РДНСК, Пловдивски общински инспекторат, Трето РУ – Пловдив, ВиК и Електроразпределение – Пловдив, създадоха условия голяма част от гражданите сами да отстраняват незаконно построените от тях сгради и съоръжения“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Спрямо част от нарушителите, които не желаят доброволно да премахнат постройките си, районната администрация предприе сериозни мерки за тяхното отстраняване. От началото на годината са издадени над 72 заповеди за премахване на незаконни сгради и съоръжения, от които 22 вече са изпълнени.

Едно от най-старите училища в Пловдив -110 годишното СУ "П. Яворов", отбеляза своя юбилей виртуално и днес, в Деня на детето, отново онлайн поздравява за празника своите стотици възпитаници. Това се случва в деня, когато най-големите ученици държат първата си матура и целият педагогически екип е ангажиран с организацията и отличното й провеждане. Ето защо не са предвидени традиционните тържества, с които СУ "П. Яворов" чества този цветен детски празник, и това се дължи на извънредните обстоятелства . Директорът Сашка Кръстева изказва огромно съжаление, че всяка година отправя поздрави на живо по радиоуредбата. Сега обаче обстановката е различна, но поздрав за малчуганите ще има, макар и виртуален. „Скъпи деца, училището без Вас е празно и на всички нас- учителите, ни е много тъжно без Вашите усмивки, закачки, лудории. С най-голяма обич Ви пожелавам да сте живи и здрави и да знаете, че Ви очаквам да се завърнете в родното гнездо на яворовци. От мен, вашия директор, имате виртуална прегръдка“, гласи емоционалното слово на Сашка Кръстева. Кметът на района Стоян Алексиев се присъедини към вълнуващото обръщение на директора със специални пожелания за успех на всички дванадесетокласници и седмокласници в „Северен“, на които през юни предстоят решаващите държавни зрелостни изпити и национално външно оценяване. А децата, очакващи ваканционните си дни, да се радват на много слънце, на нови приятелства и безгрижно лято.

Виртуална изложба с над 100 детски рисунки и презентации бе представена във фейсбук групата „Община Пловдив район „Северен“ по случай наближаващия 1 юни-Ден на детето. Творбите са изработени от малчуганите от седемте детски градини в района по време на дистанционното обучение през месеците март, април и май. Малките възпитаници на детските заведения са използвали различни техники и материали за своите произведения: рисуване с флумастери, пастели, водни боички, работа с разнообразни природни материали, хартия, пластелин и камъни. Очарованието на детските рисунки се подсилва и от посланията чрез думи и образи за здраве и оптимизъм. „Щастлив съм, че всички учители приеха идеята да направим импровизирана празнична изложба, сътворена от майсторските ръчички на децата и благодарение на родителската подкрепа. Общите усилия родиха общи емоции – на радост и удовлетворение, на взаимно уважение и доверие“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алeксиев. Изложбата може да бъде разгледана във фейсбук групата „Община Пловдив район „Северен“ на следния адрес: https://www.facebook.com/groups/185381828257180/
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!