Понеделник, 23 Ноември 2020 11:37

Мащабна залесителна акция в „Северен“

Мащабна залесителна акция се проведе в парк „Красива България“ в район „Северен“. Служители на районната администрация съвместно с представители от ОП „Градини и паркове” засадиха 30 иглолистни дървета от вида бор и 8 широколистни от вида чинар. „Стремим се нашият район „Северен“ да става все по-зелен, привлекателен и красив. Искаме всеки един парк да се превърне в притегателно място за разходка и отдих на гражданите“, каза кметът Стоян Алексиев, който се включи активно в залесителната акция. С тази инициатива се дава началото на Залесителна кампания 2020 г. в районa.

От следващата седмица започва оформянето на короните на дърветата и премахването на сухите клони в участъка от бул. „Северен“ до кръговото кръстовище на Панаира (на бул. „България“). Администрацията на район „Северен“ моли гражданите, живеещи в този периметър, да съдействат за освобождаване на пътното платно от автомобили. Екологичната акция ще се проведе в периода от 23.11.2020 г. (понеделник) до 27.11.2020 г. (петък). Във връзка с дейността от районното кметство апелират още водачите на автомобили да бъдат внимателни при шофирането в този участък.

Виртуална изложба на тема „Есенен листопад“ с над 150 детски творби бе представена във фейсбук групата „Община Пловдив район „Северен“ . Малчуганите от седемте детски градини в района са изработили рисунките и колажите от естествени материали -листа, кестени, плодове, шишарки, тиквени семки. Творбите са подготвени в рамките на един месец, като част от тях са дело на съвместната работа на деца и родители. „Въпреки тежките условия на разрастващата се пандемия, работата в детските градини не стихва.Учителите намират възможност да активизират деца и родители да се включат заедно и с общи усилия да сътворят прекрасни произведения, които носят положителни емоции и ни показват зареждащата сила на природата“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алeксиев. Изложбата може да бъде разгледана във фейсбук групата „Община Пловдив район „Северен“ на следния адрес: https://www.facebook.com/groups/185381828257180

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев изпрати поздравителни адреси на 13 учебни заведения и 7 детски градини по случай 1 ноември-Деня на народните будители. „И днес, както в миналото, редом с духовните водачи на отечеството, УЧИТЕЛЯТ е водещата фигура в борбата за просвета и култура, на него е отредена мисията да се бори с невежеството, да побеждава конформизма, да отхвърля посредствеността. С талантливото си слово, изричано неуморно всеки ден, с човешкото си достойнство и служенето на нашите наследници учителят е мисионер, който озарява умовете и сърцата им, дава им пример за човечност и солидарност, учи ги как като българи да преодоляваме заедно и в разбирателство трудностите.Към Вас, скъпи учители - съвременни будители, имам честта да отправя поздрави за националния ни празник и да Ви пожелая здраве и нови блестящи успехи в името на нашите деца и бъдещето на България!“, пише в поздравителния адрес Стоян Алексиев. Кметът на район „Северен“ приветства с Деня на народните будители и културните дейци от двете читалища на територията на района- НЧ „Георги Търнев-1900“ и НЧ „Проф.Кирил Дженев- 2018“. Стоян Алексиев изпрати още поздравителни адреси на преподавателския екип на ВУАРР в лицето на неговия учредител и ректор акад. Димитър Димитров, както и на ЧСБУ „Талантите“ с директор Юлия Юрдекова. Общински съвет- Пловдив е гласувал предложението на отдел „Образование“ към Община Пловдив за отличаване на директори и учители по случай 1 ноември.За първи път в раздела за награждаване на директори и тримата са от образователни институции в район „Северен“.Това са: Мария Гайдарова (ОУ „Райна Княгиня“), Вихра Ерамян (ЕГ „Иван Вазов“) и Мариела Николова (ФЕГ „Антоан дьо Сент- Екзюпери”).

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 270

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!