Кметът на „Северен“ инж.Ральо Ралев днес откри първите 4 от 12 нови детски площадки за стотици питомци на детските градини в района. Заедно със своя ръководен екип – зам.-кметовете Л.Кътова, д-р Кр.Асенов и К.Георгиев, секретаря на района Д.Йорданова и гл.експерт „Образование” Н.Нончева - той бе гост на децата в ДГ „Захарно петле“ с втори адрес на територията на бившата ДГ „Пролет“, където новата учебна година започва с прекрасна придобивка: нови площадки за игра, три от които - на стойност 18 000 лв.,са спечелени по проект на Община Пловдив, а една – с участие в проект по ПУДООС на стойност 4983 лв. Придобивката е изключително значима за децата, учителите и родителите, тъй като дворът отдавна имаше потребност от обновяване и модернизиране на площадките за игра. С основание директорът на детското заведение Цветанка Лазарова изрази удовлетвореност и гордост от постигнатото, станало възможно в резултат на активното разработване, участие и спечелване на проектите, които са гарантирали солидната субсидия. Така градината се е справила с предизвикателството наведнъж да се изградят, обезопасят и оборудват с модерни съоръжения цели 4 нови площадки, като е участвала със съфинансиране на начинанията с 6 300 лв. от общо 22 983 лв. По-съществено е, че от началото на новата учебна година всички 4 групи обитатели ще разполагат със свое ново, отлично оборудвано и напълно обезопасено място за игра. Малките артисти и певци от „Захарно петле“ изненадаха гостите си с емоционална програма и нямаха търпение да видят празничния ритуал с прерязването на лентата и плисването на водата. Инж.Р.Ралев и г-жа Цв.Лазарова прерязаха щастливи лентата за откриването на площадките, като благодариха на децата за създаденото настроение и им пожелаха да бъдат здрави и винаги засмени. Кметът посочи, че празникът в ДГ „Захарно петле“ поставя начало на поредица от подобни събития и в други четири градини в района, където целенасочената дейност на директорите също е направила възможно децата в тях да се радват на по-удобни, по-безопасни и красиви места за игра. Само след дни предстои откриване на 4 нови площадки в ДГ „Славей“, а във втората половина на септември ще бъдат обновени и площадките в ДГ „Весела, ДГ „Космонавт“, ДГ „Дъга“. По този начин „Северен“ ще бъде районът, в който само за едно лято са изградени 12 нови детски площадки, две са дооборудвани – несъмнено висок атестат за работата на директорите на детските заведения, заяви районният кмет, и добави, че тази активност е пряк резултат и от отличното сработване между местната власт, в лицето на районната администрация, и ръководствата на детските заведения.

 Благотворителна акция за възрастните хора от район „Северен” проведе днес кметът на района инж.Ральо Ралев, съвместно със спомоществователи.

            Хранителни продукти бяха раздадени на пенсионерите от двата пенсионерски клуба в района - ПК „Надежда” на ул.”Гонда вода” №1 и ПК на ул.”Хан Телериг” №5.

            Инж.Ралев лично раздаде дарението на възрастните хора, а те благодариха с усмивки на лицата за направения жест.

            „Щастлив съм, че успяхме да изненадаме приятно и да зарадваме възрастните жители на района предпразнично. ” – коментира инж.Ралев.

Продължават ремонтните дейности в здравните кабинети на училища и детски градини на територията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Изцяло завършени са нови шест кабинета в следните учебни и детски заведения: СУ „Никола Вапцаров”, ФЕГ „Антон Дьо Сент Екзюпери”, ОбУ „Йордан Йовков”, ПГКИТ „Д-р Иван Богоров”, ПГХТТ  и  ДГ „Захарно петле2”.

            В кабинетите цялостно или частично, в зависимост от нуждите са подменени електрическа, водоснабдяваща и канализационна инсталации, положени са нови подови настилки, шпакловани и боядисани са стените, монтирани са нови врати.

            Предстои до началото на новата учебна година да бъдат ремонтирани ДГ „Весела” , ДГ „Бреза”, СУ „Хр.Г.Данов”, ДГ „Бреза” – филиал и ДГ „Славей”

„ Новата учебна годна ще стартира във всички кабинети с обновени работни места за здравните специалисти” – коментира инж.Ралев.

  На нова професионална готварска печка ще приготвят храната за най-малките жители на район„Северен” в детска кухня „Слънчеви усмивки” – съобщи кметът инж.Ральо Ралев – в кухнята също така е изградена и нова система за газификация.

            Детската млечна кухня в „Северен” се намира на бул.”Марица” №51 и в нея  ежедневно се приготвя храна за около 400 деца.

            Новата печка заменя уред, който е на над 20 години и в

последната една година не е работил с пълния си капацитет поради изчерпване на ресурса му.

Новият уред разполага с 6 броя обединени електрически котлона-тип плоча с вграден протектор, работната температура на плочите е 400 градуса и разполагат с термостат, предпазващ от прегряване всяка плоча, фурна с терморегулатори – горен и долен.

Уредът е изработен от неръждаема стомана, модел Иноксит- ЕК 59632, произведен в България.

Готварската печка е изработена по поръчка, цената й е 6238.80 лв.  с ДДС, като финансирането е осигурено със съдействието на г-н Розалин Петков – заместник кмет общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците в община Пловдив.

            На персонала на детската кухня е проведено обучение от представител на производителя.

            Газификацията на детска кухня „Слънчеви усмивки” включва изграждане на бутилква газова инсталация с аварийна вентилация на пропан – бутан.

„Така изградената инсталационна система изцяло отговаря на Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газови съоръжения и инсталации за втечнени въглеродни газове”- коментира инж.Ралев. Стойността на системата възлиза на 2600 лв. с ДДС.

„Благодаря на г-н Розалин Петков за съдействието, приоритет за нас е здравето на децата, както и качеството на храната им „ – допълни инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 201

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!