Четвъртък, 05 Септември 2013 07:52

Важно уведомление

Уведомяваме гражданите на район "Северен", че на 10.09-2013 г. от 06:30 до 13:30 часа ще се осъществи втората масова (есенна) обработка срещу акари (кърлежи). Ще се работи по тревните площи на детските площадки и междублоковите пространства в района.

Децата в района на бул. „България” 230 съвсем скоро ще имат възможност да играят в обновена детска площадка.

Екипи на ОП „Градини и паркове” и на районното кметство ще започнат от днес да облагородяват междублоковото пространство, за да стане привлекателно място за игра на малчуганите и отдих на възрастните хора. Детската площадка ще бъде възстановена, като се предвижда част от катерушките да се подновят с безопасни за игра съоръжения, а пясъчникът ще бъде подновен. В минипарка ще има нови кошчета и пейки.

В момента служителите премахват старите бордюри и на тяхно място ще се сложат нови. Паралелно с това ще бъдат изградени и нови алеи. Възстановяването на градинката ще продължи със заравняване на тревните площи и засяване с нов райграс.

Напролет облагородяването на пространството ще продължи със залесяване с цветя и храстчета, ще се направят и цветни алеи.

Администрацията на район „Северен“ съвместно с ОП „Градини и паркове“ и ОП „Чистота“ започват почистване на дворовете и пространствата около детските и учебните заведения на територията на района, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Дървесната растителност – храсти и дървета ще бъде прочистена и подрязана. Ще се  извърши  почистване на пясъчниците,  ще се възстановят  съществуващите пейки и  ще поставят нови.

Акцията ще приключи до първия учебен ден, увери инж. Ралев.

Кметът изказва специални благодарности на ОП „Градини и паркове“ и ОП „Чистота“ за съдействието им. 

В "Северен" премахват опасни детски площадки и незаконни обекти

Акция за премахване на опасни съоръжения от детски площадки и незаконни обекти стартира вчера в район "Северен", съобщи районният кмет инж. Ральо Ралев.

Металните катерушки от площадките на пл. "Чехов", ул. "Лайка", ул. "Делянка" и ул. "Стефан Ботев" (зад "Луксор") се отстраняват, защото има опасност децата да се наранят. Непосредствено до тях са изградени нови съоръжения, които отговарят на изискванията за безопасност, посочи инж. Ралев.

Паралелно с това се разчистват и общински терени до автогара "Север". Кметът на района издаде през юли заповед за премахване на три незаконни търговски обекта. Павилионите са поставени върху терени публична общинска собственост, като в единия случай няма договор между наемателя и районната администрация за ползването му, а във втория – споразумението не е подновено повече от 1 година, разясни инж. Ралев. Вчера собствениците на търговските обекти са започнали доброволно да ги премахват.

Днес предстои да бъде вдигната незаконна гаражна клетка на ул. "Баткун", която е поставена върху общински терен, а утре ще бъде премахнат тухлен гараж зад хипермаркет "Кауфланд" на ул. "Брезовско шосе". При втория случай собствениците са подали документи за узаконяване на обекта, но той е поставен върху терен, попадащ в улична регулация и не може да остане на мястото си, обясни районният кмет.

Акцията по премахване на незаконните обекти ще приключи в сряда.

<< Начало < Предишна 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 Следваща > Край >>
Страница 251 от 270

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!