С красив есенен празник „Танцът на балончетата“ бе открита новата детска площадка в междублоковото пространство на бул. „Дунав“ 200-202 в район „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев, секретарят на района Стайко Танев и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязаха лентата на новата придобивка. На специална церемония площадката бе осветена за здраве от отец Лазар. Тя обхваща площ от 215 кв. м. и отговаря на всички необходими критерии за безопасност. Разполага с 5 съоръжения: едно комбинирано, двойна люлка, клатушка и 2 въртележки. Настилката е ударопоглъщаща, аранжирана в два цвята-червено и зелено. Пригодена е да предпазва малчуганите от травми. Изградена е и ограда, за да предпазва децата от уличното движение. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на близо 50 600 лв. с ДДС. „Днес откриваме още една чисто нова детска площадка в район „Северен“. Към децата трябва да се отнасяме с изключителна грижа и внимание. Това е поредното приятно кътче, където малчуганите могат да се забавляват, след като се приберат от детската градина и от училище“, обърна се към живеещите в квартала кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Децата бяха въодушевени от пъстрата палитра от балони, които „танцуват“ около новата придобивка. Малчуганите се забавляваха на фона на музика и занимателни игри, а в края на цветното тържество късметлиите спечелиха и подаръци от томболата.
Пейки, маси, плотове и детски катерушки от дърво са монтирани вчера за посетителите на крайречната алея на река Марица в район „Северен“. Те вече са достъпни за ползване от гражданите, като арт инсталацията се намира от северната страна (между мостовете на бул. „Победа“ и бул. „Васил Априлов“). Създадени са по проект REstatica, част от програма „Наследство“ на Фондация „Пловдив 2019“. За направата им са използвани двадесет и четири дървени греди, преподредени по подобие на популярната игра с клечки микадо. REstatica е дело на колектива ALHM, група от специалисти със сходни мироглед и ценностна система, работещи по разнородни проекти в сферите на архитектурата и приложните изкуства. Поставени са цветни елементи на споделената градска мебел, които вечер светят с неонова светлина. Те са атракция, но и целят да предпазят колоездачите, които обикалят край реката вечер. От администрацията на район „Северен“ посадиха и дърво от вида каталпа в самата арт инсталация като своеобразно преплитане на зелената система и новаторските идеи на проекта.

Кметът на „Северен” Стоян Алексиев кани гражданите на района на официално откриване на новата детска площадка на бул. „Дунав“ 200-202 , което ще се състои на 24.09.2020 г. (четвъртък) от 18:00 часа. Очаква Ви богата програма с музика, занимателни игри за малчуганите и много весело настроение. Мероприятието ще се проведе на открито. Молим присъстващите да спазват всички необходими противоепидемични мерки! Заповядайте!

Акция по събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) организира администрацията на „Северен”, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Гражданите могат да предават неработещите електрически и електронни уреди на 01.10.2020 г. (четвъртък) от 09:00 до 12:00 часа на паркинга на кметството на адрес „Цар Борис III Обединител“ 22 А (паркингът се намира на южната страна на район „Северен”). Жителите на района могат да донесат на мобилния пункт следните излезли от употреба електрически и електронни уреди : компютри, монитори, електрически печки, бойлери, телевизори, принтери, телефони, прахосмукачки, сешоари, миксери, тостери, радиоуредби и др. Инициативата се организира с цел опазване на околната среда и предотвратяване изхвърлянето на този вид отпадъци в контейнерите за смет. Акцията е традиционна за администрацията на район „Северен“ и се организира 2 пъти в годината - пролет и есен.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 261

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!