В изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС се проведе поредната акция за облепяне на автомобили на територията на район "Северен”.

Тази политика на районната администрация се провежда регулярно, като по този начин се постига естетизиране и почистване на района, както и в много случаи се освобождават неправомерно заети паркоместа.

Служителите на район “Северен” със съдействието на III РУ-Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране", "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС). 

В резултат са съставени 20 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

- ул. “Вишнева”

- бул. “България”  2,4/ 52,54

- бул. “Дунав”

- паркинга срещу ул. “Борба”  5

- ул. “Милеви скали”

- ул. “Сърнена гора”

- ул. “Поп Тачо”

- ул. “Стара планина”

- ул. “Хан Телериг”

- ул. “Найден Попстоянов”

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

"Призовавам гражданите да проявят активност и да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на тел032 / 901 165, допълни кметът Ралев.

 

 

           Студеното време не разколеба многобройните обитатели на ДГ „Славей“ да посрещнат в аванс 22 aприл- Деня на Земята – празник, за който те се готвят вече цяла седмица. За детското заведение изявата е традиционна и всяка година идеите за реализирането и стават все по-интересни, а вълнението на децата – все по-голямо. Директорката на градината Любка Биволарска обясни на децата, че природата си има своите капризи – студено и дъждовно е, но даже така празникът радва и малките стопани на детското заведение, и техните гости.

Кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев поздрави децата с организирания от тях празник и всички заедно разгледаха изложбата от изработки на малките майстори. Техните експонати бяха направени предимно от отпадъчни материали, а когато ги представяха на гостите, с удоволствие обясняваха тайните на техниките, които са използвали. В двора на детската градина, под огромен купол, работеха най-големите – децата от подготвителна група, които с особена гордост показаха голямо земно кълбо, изработено също от отпадъчни материали. Кулминация на празника стана разрязването на нетърпеливо чаканата пица, от която имаше за всяко дете, и раздаването на кошниците с храна за всяка група. Ухаещи на вкусно, тези чакани от децата подаръци предизвикаха бурни ръкопляскания и щастливи усмивки, а хапването на въздух, под дворния купол, накара децата да възкликват, че това е най-хубавото нещо, което са яли. Малчуганите получиха обещание пикникът сред потъналия в зеленина двор да се повтори отново веднага щом слънцето стопли земята.

Четвъртък, 20 Април 2017 10:02

90-годишен юбилей

Кметът на Район „Северен” инж.Ральо Ралев бе специален гост на 90-годишен юбилей. Катя Димитрова, потребител по проект „Услуги за по-добър живот – Район „Северен“, навърши 90 години и за да отпразнуват нейния юбилей на гости в дома и на ул.”Сидер войвода” № 6 дойдоха кметът на района инж.Ральо Ралев и хората от екипа по проекта – социалните работници и координаторът на програмата. Рожденичката посрещна гостите с „добре дошли”, а те и поднесоха цветя, подаръци и поздравления за кръглата и годишнина. Леля Катя бе заобиколена от внуците и правнуците си, от съседи и личеше колко е радостна от вниманието, което и е оказано, от сърдечните пожелания на гостите. Разказа за времето, когато  е работила, и се похвали, че в домакинската работа е обичала най-много да майстори сладкиши – всепризнато нейните били най-хубави. Тя сподели, че никога не се е страхувала от работа и така отговори на въпроса, каква е тайната на дълголетието и. На шега каза, че ако не е силно отслабеното и зрение, всички ще надживее, защото умът и е напълно съхранен. Призна пред инж.Ралев, че е трогната от неговото внимание и му благодари, че я е накарал да се почувства важен човек. Особено развълнувана бе и нейната внучка и личен асистент М.Андонова, която с удоволствие разказа за ежедневието на юбилярката и за грижите, които полага за нея. Мнението и е, че този тип социална подкрепа за възрастни хора, които са с намалени или напълно липсващи възможности за самообслужване, е изключително полезна за тях, защото държи живо усещането им за приобщеност, укрепва силите им да се справят с годините и болестите. За нея като асистент е от особена важност да бъде сред другите асистенти по проекта и макар това да се случва предимно по време на супервизионните срещи, то и дава убеденост, че е сред свои хора, защото всички имат сравними проблеми и вълнения. Инж.Ральо Ралев заедно с домакинята разряза тържествената торта на рожденичката и пожела от сърце леля Катя да е здрава и да съхранява силния си дух още дълги години.

Сряда, 12 Април 2017 13:31

Великденско настроение

Днес, 12 април деца и учители от ДГ „Весела”, родители и много гости от кметството на район „Северен”, водени от заместник-кмета Калоян Георгиев,  посрещнаха заедно и си честитиха настъпващия голям християнски празник с изложба и концерт „Великденско настроение”. Подготвена от малчуганите и техните учители специално за Великден, изявата е включена в културния календар на Пловдив за посрещане на един от най-обичаните празници в годината.

Децата бяха подредили изложба, посветена на великденските обичаи, в която се наблюдаваше истинско разнообразие от цветове, от материали и техники на изпълнение. Във вътрешния двор на градината, изцяло подновен, децата поднесоха смного настроение своята програма от песни и танци, облечени в очарователни костюми. След това всички гости, съпроводени от малките стопани и директорът на детското заведение Т. Пенкова, се разходиха из различни „работилнички”, където в една се правеха украси за козунаци, в друга се боядисваха яйца, в трета се приготвяха картички за празника.

Заместник-кметът на Район „Северен” Калоян Георгиев поздрави майсторите и техните помощници, изпрати им поздрави и от кмета на района инж.Ральо Ралев и пожела на тях и на учителите им много здраве, много успехи, а техните украсени с толкова любов яйца да бъдат най-силните борци навръх Великден.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 146

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!