Четвъртък, 15 Юни 2017 10:53

Твоят час

Във връзка с проект “Твоят час” по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж",първокласници от ОУ „Райна Княгиня“ в Район “Северен” - клуб “Млади краеведи”, посетиха днес районната общинска администрация с опознавателната цел: “Кой управлява нашия район?”. Те бяха сърдечно посрещнати от кмета инж. Ральо Ралев. Той им разказа за кметските отговорности, за мястото на местната власт в държавното управление и с готовност отговори на всички въпроси на учениците.

След срещата си с кмета децата се запознаха с дейността на общинската администрация. Те посетиха най-интересните за тях отдели – екология, незаконно строителство, човешки ресурси. Експертите от всички тези сектори разясниха на своите малки гости същността на работата в техните административни звена.Учениците имаха възможността да питат за всичко, което ги интересува.

Отдел "ГРАО" пък към Район "Северен" посрещна деца от втори клас от същото училище отново по проект "Твоят час" - клуб "Какъв искам да бъда аз". Там децата получиха удостоверенията си за раждане, като попълниха заявления и се запознаха с формирането на ЕГН.

Вторник, 13 Юни 2017 10:19

Отличени за заслуги

 На тържество, организирано дни преди края на учебната година от кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев, днес бяха отличени за заслугите им в просветното дело на Пловдив водещи педагози и млади учители, които са пример за прилагане на иновативни модели на работа. В заседателната зала на кметството бяха посрещнати Лиляна Янакиева от ОУ „Р.Княгиня”, Иванка Гогова от ОУ „Й.Йовков” и Антоанета Златанска от ДГ „Захарно петле” – и тримата, удостоени за 24 май с Почетна значка на Пловдив. Заедно с тях бяха и двама млади учители – Ивайло Димов от ОУ „Й.Йовков” и Мария Пенева от ДГ „Захарно петле”, на които Общината връчи грамоти и парични награди за празника на славянските първоучители.

    Инж.Р.Ралев изрази дълбокото си уважение пред труда и всеотдайността на отличените педагози, а в тяхно лице - на всички учители и ръководители на детски и учебни заведения, които гарантират успехите на просветните институции в района. Пред множеството той довери, че се е почувствал много горд на тържественото награждаване на петимата за 24 май и е решил на свой ред да отличи водещите педагози на район „Северен“. Кметът връчи грамоти на своите гости и възнагради труда им, с резултатите от които всички имат основание да се гордеят. Той изрази личната си признателност на присъстващите на тържеството директори – на Цветанка Лазарова - директор на ДГ „Захарно петле”, на Мария Гайдарова – директор на ОУ „Р.Княгиня” и на Таня Николова - директор на ОУ „Й.Йовков”. Вълнуващи думи за професията си споделиха гостите, за които жестът на кмета лично към тях и към цялата педагогическа общност бе възприет като признание пред трудната, но и много благодатна роля на българския учител. С особена радост бе оповестена и новината, че ОУ „Й.Йовков“ става обединено от есента, което ще даде възможност на екипа му да разгърне обучението до 10-ти клас през следващите няколко години. В очакване на края на учебната година инж.Р.Ралев заяви, че район „Северен” има вече доказателства за достиженията на своите ученици след НВО за ІV и VІІ клас, а всеки момент ще излязат и обобщените резултати от ДЗИ за 2017 г., в които, убеден е той, нашите училища отново ще бъдат сред най-силните в страната.

Четвъртък, 08 Юни 2017 12:14

Кърпене на дупки

В Район “Северен” започна нова акция по кърпене на дупки. Ще се ремонтират участъци по основни пътни артерии в района, както и вътрешно-квартални улици – паважни и асфалтови настилки.

Вече са запълнени дупките по бул. “България”, бул. “Цар Борис III Обединител”, пресечка на бул. “България” между МБАЛ-Пловдив и спортна зала на ПУ “Паисий Хилендарски”, ул. “Георги Бенев” , ул. “Рогошко шосе” и част от ул. “Оборище”  и част от ул. “Полет”.

Ремонтните дейности ще продължат по ул. “Братя Търневи”, ул. “Брезовско шосе”, бул. “Дунав” бул. “България” № 158, кръстовището на ул. “Иван Драсов” и ул. “Райна Княгиня”, ул. “Иван Рилски” и др.

Петък, 02 Юни 2017 12:52

Екскурзия до Копривщица

Детска градина „Дъга” в пловдивския район “Северен” направи незабравим подарък на своите най-големи възпитаници – екскурзия до Копривщица, града на родолюбците от Априлската епопея. В града, посрещнал първия изстрел на въстанието, бъдещите първолаци получиха паметен урок по родолюбие.

По време на пътешествието из красивия възрожденски град 48 деца и техните учители се запознаха с живота и делото на Евлампия Векилова, ушила знамето на копривщенските въстаници, и с Георги Бенковски, чийто музей посетиха. Всички малчугани се надпреварваха да се снимат до прочутия паметник на националния герой. Малките гости от Пловдив бяха съпровождани през цялото време от солистите на танцов състав „Усмивки” при читалище „Хр. Палавеев”, които ги запознаха с много забележителности на своя град, но ги и обучиха на достъпни за възрастта им народни танци. Въведоха ги в патриотични игри, победители в които станаха Ава Пакова и Христо Боянов, получили за уменията си грамоти от организаторите „Копривщенско утро „Аз съм Българче”.

Традиционна българска софра събра изгладнелите пловдивски туристи, за да похапнат под щедрото слънце на Копривщица и да съберат сили за финалното хоро, в което всички се включиха. Незабравимият за децата ден на родолюбието, ден на героите, които България пази в сърцето си, ДГ „Дъга” реализира като част от програмата на район „Северен” за почитане светлата памет на героите в националната история.

 

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 151

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!