Пловдивският куклен театър ще гостува на район "Северен" с представление в парк "Рибница" в събота, 8 август, от 11:00 часа. Проявата е част от поредица събития, с които Община Пловдив се стреми да насити културния живот в града през летния сезон, като се спазват всички противоепидемични мерки. В няколко района на града децата вече са имали шанса да бъдат специалните гости на такива събития, а сега е ред на малчуганите от „Северен“.

      Артистите ще ги изненадат с безплатно представление на занимателната пиеса „Чук и Пук“ от Турнбьорн Егнер. Най-малките граждани на района, в компанията на своите родители, ще могат да научат интересни тайни за зъбките и докато се забавляват, да разберат колко е важна грижата за тях през целия живот. Спектакълът е с трайност 40 мин. и ще започне точно в 11,00 часа. Район „Северен“ осигурява места за сядане, разположени съобразно мерките за социално отстояние. За всички любители на кукления театър предстои приятно прекарване сред прохладата на парк „Рибница“ в обкръжението на майсторите кукловоди от ДКТ – Пловдив.

Администрацията на район „Северен“ и служители на ОП „Градини и паркове“ се включиха в акция по облагородяване на парк „Сърнена гора“. След като бяха възстановени счупените пейки, те бяха боядисани в свежи цветове-зелено, жълто, синьо и червено. По желание на жителите в квартала бе разширена съществуващата площадка в парк „Сърнена гора“ в район „Северен“ с около 100 кв. м. Площадката отговаря на съвременните изисквания за качество и безопасност, като е обособена за възрастова група от 0 до 3 г. и от 3 до 12 г. Положена е ударопоглъщаща настилка в два цвята-зелено и червено. За малчуганите са изградени 3 нови придобивки-комбинирано детско съоръжение, въртележка и клатушка. Стойността на инвестицията от страна на района е в размер на 23 000 лв. с ДДС. „С новите придобивки имаме още едно приятно място, където децата ще се отдадат на забавление и весели игри. Правим всичко това малчуганите да играят със свои връстници и да прекарват свободното си време в една добра атмосфера. С облагородяването на парк „Сърнена гора“ жителите на „Северен“ ще разполагат с още един прекрасен кът за отдих“, каза кметът на района Стоян Алексиев. Съвместно с ВиК Пловдив ще бъде възстановена питейната фонтанка, с цел осигуряване на гражданите, посещаващи парка, на по-добри условия в горещите летни дни.
По желание на живеещите на ул. „Брезовска“ 40-42-44 е изграден нов паркинг в междублоковото пространство с 59 паркоместа плюс 3 за хора в неравностойно положение. Положена е нова асфалтова настилка, изградени са нови тротоари около сградите за удобство на гражданите в района. Направени са нови вибропресовани бордюри и е положена хоризонтална маркировка. Поставени са 48 паркоскоби, а останалите 11 предстои да бъдат пуснати на следващ етап. За улеснение на живеещите в района, които ще използват новия паркинг вечер, е изградено ново осветление. „Изпълняваме ангажиментите, които сме поели към хората за обособяване на нови паркоместа в района. Това е основен проблем и ние полагаме максимални усилия в тази насока, с цел да облекчим паркирането в квартала“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.
С много празнично настроение бе открита новата детска площадка в парк „Рибница” в „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязаха лентата на новата придобивка. Тя отговаря на всички необходими критерии за безопасност и има отлични условия за игри и забавления на децата. Обособена е за възрастова група от 0 до 3 г., от 3 до 12 г., както и за деца в неравностойно положение. На площадката са разположени 3 комбинирани съоръжения: двойна люлка, две въртележки, клатушка и две самостоятелни люлки. Новият обект се намира на приятно сенчесто място и разполага с площ от 550 кв. м. На цялата площ е положена ударопоглъщаща настилка в два цвята-зелено и червено. Настилката е пригодена да предпазва малчуганите от травми, а всички съоръжения са сертифицирани и съобразени с изискванията на Европейския съюз за качество и безопасност. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на близо 105 000 лв. с ДДС и е изражение на политиките за осигуряване на по-добро качество на живот за най-малките и за по-добро здраве сред природата. „Като пето поколение кършиякалия познавам добре парк „Рибница”. Израснал съм в него като малък, сега като родител често водя моите деца тук. Затова искам той да се превърне в едно прекрасно място за отдих както за младите семейства с деца, така и за възрастните хора. С облагородяването на най-големия парк в района изпълнявам поетите предизборни ангажименти към Вас, гражданите на „Северен”, а именно-да го превърна в един зелен оазис”, каза районният кмет Стоян Алексиев. Той пожела на всички малчугани тази нова придобивка да ги зарежда с добро настроение, да ги среща с нови приятели, да ги прави жизнени, оптимистични и усмихнати. Освен новата детска площадка са поставени 13 броя пейки. Изградено е парково осветление около площадката. Предстои обогатяването на парк „Рибница” с още зеленина и облагородяване на алеите. Новата придобивка за малчуганите на района бе осветена за здраве от отец Лазар. Сред гостите на събитието бяха кметът на район „Централен” Георги Стаменов, заместничката му Фиданка Кацарева и заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова. Хубава музика, арка с цветовете на националния трибагреник, клоун, който забавляваше децата-всичко това допринесе за създаването на една неповторима атмосфера. За най-любознателните имаше и томбола с подаръци. Кулминацията на цветното тържество бе пускането на два красиви балона-символ на безоблачното детство и безгрижните детски дни.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 256

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!