Четвъртък, 17 Август 2017 13:39

Нови тротоари

Севереният тротоар на ул. “Иван Рилски”, в участъка от ул. “Бързия” до ул. “Панагюрище”,е изцяло подменен съобщи кметът на район "Северен" инж.Ральо Ралев.
Поставените нови вибропресовани тротоарни плочи са с обща площ 426 кв.м., 135 л.м. бордюри и 80 л.м. нови градински бордюри, като се изгради нов паркинг за десет автомобила.
Извършеното цялостно благоустрояване на района ще обслужва освен живущите, така и всички големи и малки посетители на наскоро откритата в близост детска площадка.
Район “Северен” продължава подмяната на уличните и тротоарните настилки, като целта на районната администрация е да превърне парковите пространства в оазиси за отдих и детски игри.

Започна подмяна на стари и счупени седалки от детски люлки на площадките, намиращи се на територията на район “Северен”, Община Пловдив.

        Ще бъдат монтирани нови 21 /двадесет и един броя/ седалки, от които седем броя за деца от 1 до 3 години и 14 четиринадесет броя за деца от 3 до 12 години.

    Продължава обновяването на  детските съоръжения на територията на района. Кметът на  район “Северен” инж. Ральо Ралев изказва благодарност на директора на ОП ”Паркове и градини” за оказаното съдействие.  

Поредна акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се проведе в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриране 32 автомобила, принудително бяха репатрирани 13 автомобила. Някои са доброволно преместени от собствениците им.

МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси: ул.”Средец” № 57, ул. “Найден Попстоянов” 5 и  9, ул. “Генерал Кутузов”  5, ул. “Петър Шилев”  28, бул. “България”  52 и  109, ул. “Борба”  11, ул. “Милеви скали”  23, ул. “Вишнева”  2, ул. „Благовест”  8 и ул.”Ален мак”.


Кметът на район "Северен" напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. 

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. 

В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та. 

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология".

Продължава реновирането на парк “Сърнена гора” в район “Северен”, находящ се зад жилищен блок на бул. „България“ № 99-113. Днес лично райкметът инж. Ральо Ралев направи първа копка, с която даде старт на ремонтните дейности по преасфалтирането на алеите в парка.

През последния месец се извърши възстановяване и доизграждане на поливната система в парка, ремонтиране и боядисване на пейките, както и на съществуващите 2 броя детски площадки.

Сега ще бъде подменена асфалтовата настилка на основните алеи в парка и ще бъде обособен и асфалтиран паркинг с около 15 паркоместа в съседство с парка.

След приключване на ремонтните дейности, жителите на квартала ще могат да се радват на едно по-приятно местенце за отдих и детски игри.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 157

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!