Акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се проведе в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриранепринудително бяха репатрирани 11 автомобила.

МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси: ул. “Борис Дякович  2/4; ул. “Брезовско шосе”  4А; срещу ул. “Борба”  5; бул. “Дунав”  1, 114;  бул. “Васил Априлов”  99/101, 109-111, 119; ул. “Хан Пресиян”  29; ул. “Ильо Войвода”  23.

Това са автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. Техните собственици не са изпълнили предписанията, във вид на предупредителен стикер, а именно, че разполагат с 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. 

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология" .

Кметът на „Северен” специален гост за  Сирни заговезни в ДГ „Захарно петле”

По случай Сирни заговезни в ДГ „Захарно петле” директорът Цветана Лазарова и всичките деца посрещнаха с впечатляващо кукерско шествие кмета на района инж.Ральо Ралев и екипа му. Денят ще остане в съзнанието на всички участници в обичания празник с вълнуващи изненади за децата и гостите им. Богата изложба на кукерски маски, изработени от малчуганите, учители и родители, посрещна във фоайето новодошлите. Те бяха майсторски изработени с разнообразни естествени материали, а някои от тях имаха две лица – смешно и страшно. Презентацията за кукерските обичаи и шествия впечатли и децата, и гостите, като най-силно вълнение предизвикаха огромните хлопатари, окачени на кръста на шестващите кукери. Кулминацията си празникът достигна, когато децата, облечени в народни носии, пресъздадоха някогашното обхождане на домове с пожелания за здраве, благополучие и богат урожай. Към тях с тътен се присъединиха група кукери с красиво оцветени маски и със звънци на кръста – също толкова впечатляващи, каквито децата ги видяха и в презентацията.

Най-вълнуващ бе моментът на прочутия ритуал на хамкането с халва, в който се включи и заместник-кметът К.Георгиев. Той завъртя над главите на децата завързаната с червен конец бяла халва, а наобиколилите го малчугани се заливаха от смях, защото въпреки многото подскоци, все не успяваха да достигнат до сладкото парченце.

 Инж. Ралев бе не по-малко развълнуван от малките стопани на градината  и ги успокои, че за всички ще има сладости. На всички в ДГ „Захарно петле” – и на децата, и на учителите, и на служителите – кметът пожела да са здрави и да посрещат с радост хубавите народни празници, да почитат традициите и да опазват българския дух. Малчуганите му направиха специален подарък – най-хубавата кукерска маска бе поднесена на кмета, за да му напомня празничния ден в ДГ „Захарно петле”.

В район “Северен” се проведе първата за годината, регулярна акция в изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС.

 

Тази политика на районната администрация се провежда с цел естетизиране и почистване на района, както и в много случаи освобождаване на неправомерно заети паркоместа.


Служителите на район “Северен” със съдействието на III РУ-Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране", "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС). 


В резултат са съставени 
20 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.


Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:


бул. “Марица”  25

- бул. “България”  115, 172

- бул. “В. Априлов”  124

- ул. “Сливница”  7

- ул. “Дунав”  89, 182, 186

- ул. “Милеви скали”  5, 6, 11, 13

- ул. “Галилей”  8

- парк “Красива България”

 

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

Кметът на район „Северен“ инж. Ралев призовава гражданите да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на територията на района на тел032 / 901 165 – отдел “Екология” при Район “Северен”.

Петък, 09 Февруари 2018 19:51

Публичен отчет за 2017 г.

Кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев ще направи своя публичен отчет за 2017 г. Отчетът ще се проведе на 12.02.2018 г /понеделник/ в аудитория  7 на ВУАРР /Висше училище по агробизнес и развитие на регионите/, бул. "Дунав" № 78, от 11 ч. Входът е свободен и жителите на район "Северен" са поканени на срещата с инж. Ралев и екипа муза да се запознаят с постигнатите резултати и направеното в последната година.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 174

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!