Благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" откри днес кметът на район “Северен” Стоян Алексиев. Инициативата е традиционна, като се организира всяка година от кметството на района. Гости на районната администрация бяха възпитаници на Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” с директор Албена Банчева. Девойките от Преходно жилище представиха своите ръчно изработени картички, играчки, коледна украса и сувенири. Целта на базара е осигуряването на летен отдих за децата. „Коледа е онова време от годината, в което отваряме сърцата си и ставаме по-добри и по-човечни. Пожелавам здраве, щастие и светли празници на всички”, обърна се към децата и техните възпитатели Стоян Алексиев. Кметът на район „Северен” и всички служители се включиха в благородната кауза, като закупиха от коледните артикули.
Благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" организира кметът на район “Северен” Стоян Алексиев. Той кани всички граждани да се присъединят към каузата в навечерието на най-светлите християнски празници-Коледа и Нова Година. Масите на базара ще са на разположение утре -13.12.2019 г. от 10:00 часа в заседателната зала в сградата на районното кметство с адрес бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" № 22 А. Децата ще представят своите ръчно изработени картички, играчки, коледна украса и сувенири. „Този базар е традиционен, организира се всяка година от кметството на района. Надявам се повече граждани да отворят сърцата си за добри дела преди Коледа и да помогнат на децата в неравностойно положение“, призова кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.
Презентация на проект „Добри практики в подкрепа на социалното и емоционалното развитие на децата“ бе направена днес в ДГ „Дъга“. За първи път учебното заведение печели проект по „Еразъм +“, като финансирането е на стойност 25 700 евро. Срещата бе открита от Нели Нончева-главен експерт „Образование и култура“ в район „Северен“, която представи водещите проекти, по които ще работят детските градини, като се спря на: проектът по „Еразъм+“; „Утринна приказка“; „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ и „Монтесори педагогиката“. От презентацията на ДГ „Дъга“ стана ясно, че десет педагогически специалисти от учебното заведение са взели участие в образователната мобилност в частна детска градина „Уелс“ в град Кардиф. „Участието на учителите на детската градина в такъв мащабен проект по програма на ЕС ще бъде примерът, доказващ, че европейските измерения и интеркултурализацията подкрепят и осъвременяват визията на институция като нашата“, каза директорът на ДГ „Дъга“ Димитринка Симеонова. Тя добави още, че проектът предлага ефективни модели на социално и емоционално поведение, способстващ за благополучието на децата и техните семейства. „Всичко това значително ще повиши обществения интерес към програмите на ЕС и желанието за кандидатстване и възползване от възможностите, които дава членството в ЕС на всеки негов гражданин“, завърши презентацията си г-жа Симеонова. Целта на екипа на ДГ „Дъга“ е учителите да доказват, че чрез работата и постиженията си са част от Европейската общност. Специален гост на събитието бе кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев заедно със заместниците си Лариса Кътова и Калоян Георгиев. „Тази среща е от изключителна важност, за да покаже, че работата по проекти в детските градини е започнала активно. В следващите години очакванията ми са дейността да се разгърне още по-амбициозно и район „Северен“ да стане водещ в града“, каза Стоян Алексиев. На срещата присъстваха всички директори и главните учители на детските градини в района. Сред гостите бяха началник на отдел „Образование“ Община Пловдив Донка Щилянова и главен инспектор Даниела Николова.
Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев присъства на коледното тържество на детска градина „Марица”. Инициативата „Повече светлина за твоята Коледа” е съвместна на Duracell България и детското заведение. Целта е децата да се научат да пазят околната среда, като в детската градина се предвижда обособяване на специално място за събиране на батерии от семействата на малчуганите от детската градина. Мероприятието бе в съчетание с традиционното пускане на коледната украса на сградата на детската градина. Тържеството протече с богата празнична програма от песни и танци, като участие взеха всичките 170 деца, възпитаници на ДГ „Марица”. „Пожелавам на всички здраве, топлина в семейството, хармония и светли празници”, каза директорът на детската градина Надежда Дервенска. „Коледа и Нова Година са най-големите християнски празници. Нека ги посрещнем, изпълнени с вяра и надежда, че 2020-та ще ни донесе повече здраве, късмет и сбъднати мечти”, приветства деца и родители Стоян Алексиев. Сред гостите на събитието бе заместник-кметът на район „Северен” Калоян Георгиев. Празничната програма завърши с традиционно българско хоро, на което се хванаха малки и големи.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!