Вторник, 24 Април 2018 07:37

Продължава запълването на дупки

Продължава запълването на дупки в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В момента работни дейности се извършват на ул.”Петър Шилев”.

Вече са запълнени дупките по асфалтовите настилки по бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, ул.”Рогошко шосе”, ул.”Брезовско шосе”, ул.”Оборище”, част от ул.”Братя Търневи” и ул.”Бързия”, част от бул.”Дунав” и по цялата ул.”Полет”.

След като се изрежат  със специална машина, отворите в асфалтовата настилка се продухват с цел да се премахнат всички замърсявания и прах, грундират се и се запълват с топла асфалтова смес, а някои с машина „пачматик”, при която не е необходимо изрязване на дупките, а директно компрометираните участъци се продухват, грундират се с емулсия и се запълват под налягане с топла асфалтова смес, след което се валират.

Предстои запълване на дупките по ул.”Еледжик” и ул.”Пазарище”, както и локалното платно по бул.”България” №2-6, ул.”Седянка”, ул.”Стара планина”, ул.”Борба”, улиците в кв.”Гаганица” и частично запълване на улиците „Иван Рилски”, „Мизия” и „Орачевска”.

Инж.Ралев приканва гражданите на район „Северен” да сигнализират за компрометирана пътна настилка на телефон 032/901 168.

 

 

 

 
 
 
Понеделник, 23 Април 2018 07:36

„Доброто продължава”

 На 24 април 2018 /вторник/ от 17.30ч. в зала „Пловдив“ на Гранд хотел „Пловдив“ ще се състои благотворителен детски концерт на възпитаниците на ДГ „Дъга” във връзка с инициативата „Доброто продължава”. Тази година каузата е посветена на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В името на здравето на детето благородната инициатива е подкрепена от кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев и цялата районна администрация, която вече набра значителна сума в помощ на лечението на Лилия. Към инициативата се присъединиха десетки детски и учебни заведения от целия град, обществени организации, а главен източник на надежда за здравето на малката Лилия са родителите, учителите и служителите на ДГ „Дъга”, които с подготвения благотворителен концерт се надяват да подкрепят надеждата за успешното лечение на Лилия Козарева. Добре дошли на събитието са всички, които искат да подпомогнат доброто да продължи!

 

 Облагородяване на парк „Надежда” и детската площадка в него се извърши днес по инициатива на фирма „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

         Акцията, която е доброволна и със социална насоченост се провежда  за втора поредна година и стартира в 9.30 часа в парк „Надежда” на ул.”Ален мак” №10.

         В инициативата лично участие взаха Герхард Дивалд – управител на фирмата в Австрия, служители на фирмата и членове на семействата им, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”.

         Облагородяването на парк „Надежда” се състоя в следните дейности:

-         Залесяване с 8 броя кипарис

-         Залесяване с 400 бр. храсти от вида лигуструм

-         Монтаж на 20 нови ребра на пейките  в парка

-         Боядисване на пейките

-         Боядисване на детската площадка

-         Поставяне на нова ограда на детската площадка и боядисването й

-         Поставяне на нов парапет на пясъчника

След приключване на акцията парка придоби по-зелен и приветлив европейски вид.

„Това е една чудесна инициатива, хубаво ще бъде ако повече големи фирми последват примера на „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД и стартират подобни акции в целия град” – коментира инж.Ралев.

 

Петък, 20 Април 2018 07:33

50-годишен юбилей

   ДГ „Славей“ се готви за скорошния си 50-годишен юбилей и днес малките й обитатели, техните учители и родители подготвиха мащабна еко акция за облагородяване на огромния двор на детското заведение. Пролетният дъжд обаче попречи на малчуганите да влязат в ролята на любители градинари, но засаждането на цветята, което така нетърпеливо очакваха, само се отложи за по-сухо и топло време.

            За сметка на това, гостите на акцията – инж. Р. Ралев, кмет на район „Северен“, неговите заместници Л.Кътова и К.Георгиев, секретарят на района Д.Йорданова и експертът „Образование Н.Нончева, станаха участници в еко спектакъла „Земята – нашият зелен дом“. Той бе подготвен и осъществен от малките артисти от втора група, които с обич представи директорът на градината Л. Биволарска. Тя обясни, че за толкова малки деца е много трудно да влязат в ролята на убедителни оратори, но и Слънцето, и Земята, и стихиите, в чиито образи се превъплътиха малките славейчета, трогнаха многобройните зрители на спектакъла.

            Впечатлен от уменията на децата, инж.Р.Ралев сърдечно им благодари, пожела им да са здрави и да помнят винаги думите на своите учители, че само ако пазим чиста нашата планета, ще можем се радваме на зелената й приказка.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 182

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!