Сряда, 25 Април 2018 12:58

Доброто продължава

 

         На  24. април Гранд хотел PLOVDIV събра стотици деца и родители, учители и служители от ДГ „Дъга”, за да бъдат заедно в името на Доброто. Десетки представители на институции от целия град бяха заедно с тях, поканени да подкрепят благородната инициатива „Доброто продължава”, която е традиционна за детското заведение. Тази година усилията на отзивчивите обитатели на детската градина бяха насочени към подпомагане семейството на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В полза на лечението на момиченцето и за да насърчат семейството, че има зад гърба си многобройни поддръжници, развълнуваните гости партнираха на малките артисти от „Дъга”, които изнесоха незабравим благотворителен концерт.

          Впечатляващо начало на събитието даде Д.Симеонова, директор на детското заведение, която трогна присъстващите с вечната истина, че когато човек отвори сърцето си за доброто, озаряват го надеждата, обичта, свързаността с другите хора. В продължение на минути бе четен дългият списък на добротворците, които с жеста си на подкрепа дават шанс на Лилия. Кметът на район „Северен” инж. Р.Ралев, един от най-щедрите дарители на кампанията заедно с цялата кметска администрация, се обърна с дълбоко вълнение към родителите, породили със своя благороден жест желание у десетки други институции и лица да помогнат на малката Лилия с каквото и както могат. Чудото на тяхното добротворство е най-паметният урок за децата на ДГ „Дъга”. Името Лилия, редом с думите добро, надежда, бъдеще, прозвучаха и от обръщението на майка й към множеството. Тя с трепет благодари на всички за подкрепата, която техните щедри сърца даряват на дъщеричката и цялото й семейство. До момента кампанията е събрала над 16 000 лв. и ще продължи до края на месец май на IBANBG58 UNCR 7000 1523 1718 87. Свързаността между присъстващите се усети най-силно, когато малките възпитаници на градината, водени от сърцатите си учители, показаха какво са научили в детската градина, с какво ще посрещнат Лилия наесен, когато тя, живот и здраве, стане част от дружното семейство на „Дъга”. Съградено с много обич, Доброто обгърна Лилия и семейството й, а надеждата  на всички, които допринесоха то да стане реалност, е момиченцето да има шанс и лечението му да е успешно.

Четиридневен проект стартира вчера в ЕГ „Пловдив” в район „Северен” с директор Николай Радев.

Проектът е по програма „Еразъм +”- програмата на ЕС за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

 Ключовата дейност е 2 – стратегически партньорства, а проектът:  „Лидерство в училищните общности”.

Партньорите, взимащи участие в проекта са от пет държави – Португалия, Испания, Гърция, Англия и България, като всеки от тях има определена тема, която трябва да представи.

ЕГ „Пловдив” представя структурите на управление в рамките на училището и преподаването на предмети на чужд език.

В четирите дни проектът ще бъде реализиран под формата на презентации и участие в учебните часове, за да се види реално как се управлява училището, запознаване с ученическия парламент и спецификацията на езиковото обучение.

Официален гост на старта на проекта бе инж.Ральо Ралев – кмет на район „Северен”, който приветства партньорите и им пожела продуктивна и приятна дейност, като се надява тези съвместни инициативи да продължат и в бъдеще.

От 20.04.2018 г. Община Пловдив преустановява приемането на нови заявления за интерес и финансова помощ от сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради, които са допустими да кандидатстват по Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020, Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“. Причината за това е, че по ОПРР са осигурени близо 18 милиона лева за изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, като към момента има подадени в община Пловдив заявления за интерес, които многократно надхвърлят осигурените средства от програмата.

В началото на 2016 г. община Пловдив стартира процедура по набиране на въпросните заявления за интерес и финансова помощ. Регистрацията на сдружения на собствениците и прием на всички документи във връзка с кандидатстване по програмата се приемаха в районните администрации, след което се изпращаха в община Пловдив.

Предстои да се направи подбор на вече постъпилите заявления.

 

Вторник, 24 Април 2018 07:37

Продължава запълването на дупки

Продължава запълването на дупки в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В момента работни дейности се извършват на ул.”Петър Шилев”.

Вече са запълнени дупките по асфалтовите настилки по бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, ул.”Рогошко шосе”, ул.”Брезовско шосе”, ул.”Оборище”, част от ул.”Братя Търневи” и ул.”Бързия”, част от бул.”Дунав” и по цялата ул.”Полет”.

След като се изрежат  със специална машина, отворите в асфалтовата настилка се продухват с цел да се премахнат всички замърсявания и прах, грундират се и се запълват с топла асфалтова смес, а някои с машина „пачматик”, при която не е необходимо изрязване на дупките, а директно компрометираните участъци се продухват, грундират се с емулсия и се запълват под налягане с топла асфалтова смес, след което се валират.

Предстои запълване на дупките по ул.”Еледжик” и ул.”Пазарище”, както и локалното платно по бул.”България” №2-6, ул.”Седянка”, ул.”Стара планина”, ул.”Борба”, улиците в кв.”Гаганица” и частично запълване на улиците „Иван Рилски”, „Мизия” и „Орачевска”.

Инж.Ралев приканва гражданите на район „Северен” да сигнализират за компрометирана пътна настилка на телефон 032/901 168.

 

 

 

 
 
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 183

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!