Aкция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ ще се проведе на 06.10.2021г. /сряда/, от 10:00 до 13:00 часа. Всички жители на район „Северен“ могат да предават ненужни електрически уреди от домакинството в мобилния пункт, който ще бъде разположен зад сградата на районната администрация на адрес: бул. „Цар Борис III Oбединител“ № 22 A.

Нова зелена сцена и два къта за игра очакват децата от ДГ „Космонавт“, съобщи кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Три пясъчника са преобразени и ще се използват с ново предназначение.Единият е превърнат в открита зелена сцена, която ще бъде прекрасно място за отбелязване на празниците в детската градина.Другите два пясъчника са направени с ударопоглъщаща настилка и са оформени като малки кътове, където децата могат да играят.Те са предназначени за най-малките възпитаници на ДГ „Космонавт“-за яслена и за първа групи. „За в бъдеще имаме още нови идеи-да подобрим и облагородим двора на детското заведение с цветни градини и нови съоръжения, за да могат децата да се чувстват и играят в една по-добра среда“, каза директорът на ДГ „Космонавт“ Десислава Стоянова-Тотева.

Нови придобивки вече радват малчуганите в ДГ „Бреза“, съобщи кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.Те са монтирани в двора на филиала на детското заведение, намиращ се на адрес бул. „Дунав“ 69. Изградена е детска площадка с комбинирани съоръжения за футбол и баскетбол и детско съоръжение-влакче с вагони.Направена е и беседка, която да служи за отдих и игри на децата. „Проектът е спечелен по ПУДООС и Министерството на околната среда и водите“, каза директорът на ДГ „Бреза“ Нели Димитрова.Тя подчерта, че това се случва за трета поредна година, с което се цели подобряване на условията за обучителни и занимателни игри на децата на открито, както и облагородяване на облика на дворното пространство.

Kметът на район „Северен“ Стоян Алексиев благодари на всички граждани, които активно участват в събирането на пластмасови капачки и се грижат за опазването на околната среда. За пореден път, във връзка с акцията за „По-чист, по-зелен и по-красив район“, бяха предадени 249 кг. капачки, събрани в металните сърца в парк „Моливчета“, парк „Рибница“ и парк „Надежда“.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 290

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!